Lukijoilta

Hamsterinhoito ja sen hinta

Veimme lasteni lemmikin kääpiöhamsteri Niksun häkkeineen viideksi vuorokaudeksi hoitoon erääseen lemmikkieläinliikkeeseen. Olin etukäteen varmistanut, että hoitopalvelua asianomaisesta liikkeestä oli saatavana. Hintaa en tuolloin huomannut kysyä.

Paperit täytettiin asianmukaisesti ja ilmoitin maksavani laskun samantien. Liikkeenharjoittaja (oletettavasti) laati sulavasti laskun, jonka loppusumma oli huikeat 27,50 euroa. Todettuani hänelle, että onpas hoidolla hintaa, samalla rahalla kun saisi kaksi Niksua, hän selitti, että tämä hoitohomma on vaan tällaista palvelua ja sunnuntaihoito on hirmu kallista. Niin aina.

Epäilen, että asianomaisessa liikkeessä ei sunnuntaisin hoideta yhtään mitään, puhumattakaan että yksistään meidän hamsterimme vuoksi sinne joku vaivautuisi "hoitoa" antamaan. Laskun mukaan jokainen hoitovuorokausi maksaa 5,50 euroa viikonpäivästä riippumatta. En tiedä alalla vallitsevaa hintatasoa, mutta jos pieneläimen hoidon hinta on vanhaa rahaa tonnin kuussa (hevosen hoidon hinta eväineen lienee samaa suuruusluokkaa), siinä olisi joillekin eläinrakkaille nuorille bisneksen paikka.

Timo Leppänen