Lukijoilta

Tervetuloa bussisaunaan

Taas on se aika vuodesta jolloin me turkulaiset joukkoliikennematkustajat saamme nauttia saunan miedosta ja pehmeästä lämmöstä matkustaessamme rakkaan kotikaupunkimme paikallisbusseissa. Nämä pyörillä kulkevat ja alati paikkaa muuttavat saunat ovat jokaisen turkulaisen ulottuvilla ja varsinkin niiden, jotka eivät omista autoa tai muuta kulkuvälinettä.

Tavallisesta saunasta poiketen näissä bussisaunoissa ihmiset ovat vaatteet päällä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että lämpötilan ollessa vain noin +35¨C vaatteiden päällä pitäminen tuo hien pintaan nopeammin. Näin ollen lyhyelläkin matkalla on saunakokemus taattu.

Meitä bussisaunojia kaitsee erityinen saunavahti, jota jotkut myös kuljettajaksi kutsuvat. Nämä saunavahdit vaikuttavat osaltaan siihen mikä on bussisaunojen lämpötila. On nimittäin käynyt ilmi, että joissakin bussisaunoissa on joskus ollut peräti ikkunat auki ja näin ollen lämpötila on jäänyt kovin alhaiseksi!

Itse kokeneena bussisaunojana totean lopuksi, että haluaisin mielelläni nähdä esim. joukkoliikennejohtaja Erkki Airaksisen istumassa kerallamme bussisaunan miedossa lämmössä, tosin - hänellä taitaa olla ilmastoitu auto...
Kuralan helmi