Lukijoilta

Tuomaanpuisto kaikkien käyttöön

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Kirjoittajan mielestä kaikilla kaupungin asukkailla pitäisi olla samanlainen oikeus Tuomaanpuiston käyttöön. Puistossa on kuitenkin kyltti, jossa leikkialueen ilmoitetaan olevan tiettynä aikana varattu päiväkodin käyttöön.
TS/Ari-Matti Ruuska
Kirjoittajan mielestä kaikilla kaupungin asukkailla pitäisi olla samanlainen oikeus Tuomaanpuiston käyttöön. Puistossa on kuitenkin kyltti, jossa leikkialueen ilmoitetaan olevan tiettynä aikana varattu päiväkodin käyttöön.

TS Extran Tuomaanpuistoa koskevassalehtijutussa (TS 13.7.) tuli ehkä korostuneesti esiin, ketkä kiistelevät ja mistä. Kysymys on mielestäni paljon suuremmasta asiasta. Kaupungin yhtenä tehtävänä on tarjota palveluja kaupunkilaisille, pienimmistä vanhuksiin.

Aina on kuppikuntia, jotka mustasukkaisesti vartioivat aikanaan valtaamiaan reviirejä. Kaupungin viranomaisten voidaan kuitenkin odottaa pitävän tasapuolisesti kaikkien puolta ja tässä tapauksessa neuvottelevan osaltaan kyseisestä alueesta, joka on kaupunginosan ainoa virkistyspaikka kaikenikäisille. Valtion alue tai ei, se sijaitsee kaupungin alueella.

Poliitikot ovat saaneet aikaan pitkät äitiyslomat ja jatkoksi vielä kahden vuoden hoitovapaan. Silloin tarvitaan myös asuinalueille puolueettomia kohtauspaikkoja äideille ja lapsille, jonne voi mennä tapaamaan lähialueen perheitä, hoitajia ja isovanhempiakin - ilman kellonaikoja. Taloyhtiöiden pihoissa ei enää lapsia näy, eivätkä ne aina leikkipaikoiksi sovikaan.

Päivähoidon eri muotoja ei voi myöskään asettaa eriarvoiseen asemaan. Kaikkien lasten kanssa toimivien täytyy osata olla yhteistyössä joustavuutta ja suvaitsevaisuutta osoittaen, onhan meillä suuri vastuu siitä, millaiset asenteet lapsiin istutamme. He eivät suinkaan ole tietämättömiä aikuisten kiistoista. Päinvastoin, he helposti ottavat syyn itseensä torjuvia asenteita kohdatessaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tässä yhteydessä voi myös esittää toivomuksen, että kaupunki aktiivisemmin huoltaisi puistoalueita eikä päästäisi niitä koirien käymälöiksi ja nuorison huumekokeilupaikoiksi, kuten on käynyt esimerkiksi Puolalanpuiston osalta. "Liukumiinoja" löytyy pulkkamäestä ja neuloja milloin mistäkin. Lapsia ei sinne mielellään vie.

Veronmaksajia tarvitaan. Lapsiperhe huomaa pian, onko asuinpaikka lapsiystävällinen. Jos Tuomaanpuiston osalta Piispankatuyhdistys ottaa aktiivisen kannan, olisi se varmaan paras ratkaisu. Mutta yleisempiä linjauksia kaivataan myös tueksi koko kotikaupunkiamme ajatellen. Se paljon palstatilaa lehdissä saava lapsiasia ja -politiikka odottaa nyt konkreettisia toimenpiteitä päättäjien taholta.
Elina Lampo
FM, yrittäjä