Lukijoilta

Pyöräilijä vaarassa

Saaristotiellä on mukava pyöräillä kesäaikana ja vielä mukavammaksi sen tekee, jos kaikki autoilijat ottavat huomioon pyöräilijät mahdollisuuksien mukaan. Monet autoilijat ja bussikuskit tekevätkin niin.

Samaa ei voi sanoa siitä kuskista, joka ajoi vihreäkylkistä bussia 8.7. noin klo 19.30 välillä Nauvo-Pärnäinen. Ohitit erään pyörälijän niin läheltä, että kyynärpään jäljet melkein löytyvät bussin kyljestä. Tie oli kohdassa suora eikä vastaantulijoita ollut. Jos olisin tilanteessa esimerkiksi horjahtanut tms. ko. bussikuski olisi saanut miettiä loppuiän miksei ohittanut kauempaa.

On totta, että Saaristotiellä ajavien bussikuskien marginaalit ovat vähissä vastaantulevan liikenteen ja aina lisääntyvien pyöräilijöiden myötä, joten kuskeilta vaaditaan myös ammattitaitoa, jota heillä myös onneksi on.

Selkeissä tilanteissa pitää kuitenkin pystyä väistämään reilusti pyöräijöitä, joilla on raskas varustus mukana tai voivat olla matkasta väsyneitä, jolloin pyörän kulku ei välttämättä ole suoraa. Toivottavasti tulevaisuudessa meillä on pyörätie Paraisilta pitkälle saaristoon, ettei tällaisi tilanteita pääse tapahtumaan.
Pelästynyt