Lukijoilta

Suomen Joutsenella
nyt hyvä paikka

TS/Timo Jerkku<br />Suomen Joutsen on kirjoittajan mielestä nyt hyvällä paikalla keula kohti ulappaa kuten kuuluukin.
TS/Timo Jerkku
Suomen Joutsen on kirjoittajan mielestä nyt hyvällä paikalla keula kohti ulappaa kuten kuuluukin.

Loistavaa Turku! Suomen Joutsen on vihdoinkin saanut arvoisensa sijoituspaikan Forum Marinumin edustalta. Paikka on uusine viheriöineen ja olemassa olevine ympäristöineen todella vaikuttava näky, erityisesti tultaessa sisään alueelle merikeskuksen pääportista.

On hämmästyttävää huomata, miten laivavanhuksen uskomattoman kaunis olemus on ollut vuosikymmeniä ikään kuin piilossa Martinsillan ja suurten puiden varjostaessa näkymää. Aikaisemmin fregattia on ollut lähes mahdotonta ihastella juuri etuviistosta.

Laiva on kuin uudestisyntynyt kaunotar, jonka uljaat mastot ovat saaneet ympärilleen juuri sitä ilmavuutta, jota valtamerikyntäjä nimenomaan läheisyyteensä kaipaa. Ja mikä hienointa, klyyvari osoittaa nyt arvokkaasti kohti ulappaa, kuin maarianhaminalainen nelimastoparkki Pommern konsanaan.

Hienoa on myös huomata, että Martinsilta ympäristöineen näyttää nyt selkeästi väljemmältä ja tarjoaa kaduntallaajille uuden näkymän ihastuttavassa jokimiljöössä. Paikka sopii mainiosti pienemmille aluksille, eikä höyrylaiva Ukko Pekan päivittäinen riskialtis kulkukaan aiheuttaisi enää harmaita hiuksia kansallisylpeytemme valtaisassa ystäväpiirissä.

Ei tule myöskään väheksyä laivan siirron positiivista vaikutusta Martinsillan liikenteeseen, sillä yllättävä näky sillalle ajettaessa on tunnetusti aiheuttanut lukuisia vaaratilanteita äkkijarrutusten merkeissä. On todella surullista, mikäli fregattirouva joutuu kesän päättyessä palamaan entiselle eläkepaikalleen, törmäyskurssille kohti siltaa. Ja tiedoksi niille, jotka puolustavat pitkäaikaista sijoituspaikkaa, alus oli alunperinkin sijoitettu nimenomaan vääräl    puolel    jokke    ja keula kohti joen suuta.
Caiu Salmio
Turku