Lukijoilta

Suunnittelulla
liikenne sujumaan

Hämeenkadun bussiliikenteeseen nimimerkki "Kurvailija" (TS 21.4.) toi esille tosiaan toimivan ratkaisun, jota on jo kokeiltu. Se toimii vaihtoehdoista parhaiten. Kun kyseisen Åbo Akademin vastapäisen puiston reunalle, Rothoviuksenkadulle, sijoitetaan paikallisliikenteen pysäkit, niin bussiliikenne sujuu joustavasti ja vähiten muita häiriten.

Katuosuus tulee kunnolla korjata ja poistaa muutamia parkkipaikkoja. Lisäksi Akatemian talolta tullessa Uudenmaankadulle tulisi kieltää kääntyminen vasemmalle.

Samaisen puiston Uudenmaankadun puoleiselta pysäkiltä lähdettäessä linja-auton on erittäin hankala päästä siirtymään vasemmalle kaistalle kääntyäkseen Eerikinkadulle torille päin. Kaistojen vaihto on hankalaa ja aiheuttaa jatkuvasti vaaratilanteita. Näin joudutaan menettelemään, jos bussit ajavat Hämeenkadun ja Uudenmaankadun risteyksestä.

Aivan hölmö ajatus on kieltää kääntyminen Hämeenkadulta vasemmalle Uudenmaankadulle. Silloin edellinen kääntyminen Kupittaalle ja itäiselle puolelle on Kerttulinkadulta ja seuraava vasta kaupunginteatterin kohdalta (Valter Kilven Kadulta ja Neitsytpolkua pitkin).

Liikenne on joustavaa ja kaikilla on tilaa liikenteessä, jos suunnittelu ja toteutukset ovat kohdallaan ja palvelevat tarpeita.
Heikki Jansson
Linja-autonkuljettaja