Lukijoilta

Israelistako EU:lle maksumies?

Turun Sanomat nosti pääkirjoituksessaan 20.4. esille professori Antolan Israelia syyttävän lausunnon. Onneksi Turun Sanomissa on ollut myös Oiva Miettisen ja Mikko Louhivuoren kirjoituksia, joissa kyetään näkemään nykyinen Lähi-idän konfliktitilanne edes vähän laajemmin kuin pelkästään palestiinalaisnäkökulmasta.

Kuten pääkirjoituksessa todettiin Espanjan ulkoministerin Josep Piquen mukaan palestiinalaisalueita tuskin olisi olemassa ilman EU:n tukea. Niinpä, ehkäpä koko palestiinalaisongelmaakaan ei olisi ilman EU:n tukea. Luultavasti arabiosapuoli eläisi osana Israelia sulassa sovussa sen asukkaiden kanssa, mutta valitettavasti EU ja YK ovat omalla "rauhanpolitiikallaan" estäneet tämän mahdollisuuden tukemalla arabiosapuolen väkivaltaan perustuvia kansallisia pyrkimyksiä Israelin kustannuksella.

Ns. palestiinalaiset eläisivät kukoistavan vaurauden keskellä mikäli he olisivat käyttäneet kaiken EU:lta ja YK:lta saamansa taloudellisen tuen, vihan ja väkivallan sijasta, rauhanomaisen elämänsä ylläpitämiseen. Nyt EU:n varoilla rakennettu valtiollista asemaa tukeva infrastruktuuri on paljolti tuhottu ja sen myötä Jeninin pommitehtaat ovat rauniokasana. Onneksi, sillä juuri sieltähän suurin osa itsemurhaiskuista oli lähtöisin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Siitä, että Jeninin operaatiossa eli ns. "massamurhassa" kuoli myös joitakin viattomia siviilejä, on arabiosapuoli itse vastuussa. Jeniniin kohdistuvan operaation yhteydessä Israel pyysi sen väestöä poistumaan rakennuksista, mutta sen sijaan, että arabiosapuoli olisi saattanut siviilinsä turvaan se pyrkikin taktisista syistään ja monien osalta kohtalokkain seurauksin, estämään väestönsä pakenemisen.

Israel joutui ja joutuu tekemään sen mikä kuuluisi arabiosapuolelle itselleen, juuria ja tuhota yhteiskunnan rakenteisiin pesiytynyt terroristinen järjestelmä. Jordania joutui taannoin tekemään saman, tosin tehden sen paljon brutaalimmalla tavalla, kun se murskasi PLO:n vastaavan järjestelmän omalla alueellaan. Kaiken tämän jälkeen joillakin on otsaa yrittää maksattaa terroristisen järjestelmän, vaikkakin se on EU:n eli meidänkin veromarkoilla rakennettu, tuhoamisesta koituva lasku Israelille.

Israel on saanut aina konfliktitilanteissa, niin kuin nytkin, kohdata valheiden ja epäoikeudenmukaisten syytösten ryöpyn. "Miehitykset", "massamurhat", "ihmisoikeusloukkaukset" ja monet muut islamilaisen maailman siivittämät syytökset ovat olleet YK:n, EU:n, Suomen ja monien järjestöjen perustana tuomita Israel.

Meillä ja muualla esiintyneet Israelin vastaiset mielenosoitukset osoittavat valheen kantaneen hedelmää. Väkivaltaa uhkuva viha, toisin kuin Israelia tukevissa mielenilmaisuissa, on olennaista näille mielenosoituksille, mikä ilmiönä kertonee Israeliin liittyvästä korkeammasta arvojen tasosta. Antisemitismi tarvitsee elääkseen valheita ja niitä näyttää Israelia syyttävillä riittävän.
Juhani Venetvaara