Lukijoilta

Nettikauppa tulee kalliiksi

Nettikauppa tulee Turulle eli siis meille veronmaksajille kalliiksi. Kaupunki maksaa 39 mk kassista ja asiakas vielä lisäksi 10 mk. Ainoa, joka tässä voittaa on kauppias. Ajan säästöstä voidaan olla monta mieltä. Kuluuhan kodinhoitajilta aikaa ostoslistojen keräämiseen ja tavaroiden näpyttelyyn kommunikaattoriin.

En voi ymmärtää, miksi ruoka täytyy tuoda netistä, vaikka itse asuu saman katon alla, missä kauppakin on. Näin on Varissuolla. Taasko on se paljon puhuttu järjen käyttö kortilla. Tulee ihan mieleen Speden rautakauppa-sketsi, jossa hän "reippaana" myyjänä hakee tikkaat, kiipeää ylimmälle askelmalle ja ottaa tavaran alahyllyltä.

Olen kuullut, että kodinhoitaja voi odottaa nettikuskia parikin tuntia, jotta päästään keittämään neljänviljan puuroa. Samassa ajassa kaupassa olisi käyty jo monta kertaa. On vanhuksia, jotka eivät itse pääse avaamaan ovea, eivätkä saa tavaroita kaappiin. Tässäkin taitaa kulua kodinhoitajan aikaa odotellessa.

Turku TV:ssä hiljakkoin eräs avopalvelujohtaja kertoi, että nettikaupan tuotteet saattavat olla jonkin verran kalliimpia kuin tavallisissa kaupoissa. Onko tässäkin käytetty vertailuna EU-ruokakoria, jossa on makaronia, vehnäjauhoja, kananmunia, Coca-Colaa ja tiskiainetta. Viime mainittua tuskin kukaan ruoanvalmistukseen käyttää.

Ihmettelen, onko Turun päättäjillä kaikilla valtaremmi löysällä.
Eero Hopiavuori