Lukijoilta

Pienikin teko voi olla
joskus suuri askel

Suomen Unicefin Turun paikallisryhmä kiittää lämpimästi vastaavaa päätoimittajaa Ari Valjakkaa ja Turun Sanomia näkyvästä Unicef-kaupunkivuosi tiedottamisesta.

Turku toimi Suomen Unicef-kaupunkina viime vuonna. Päätoimittaja Ari Valjakka oli yksi kaupunkivuoden kummeista. Turun alueen valtalehtenä Turun Sanomat kirjoitti näkyvästi ja kattavasti Unicef-kaupunkihankkeesta. Tämä oli meille paikallisryhmäläisille iloinen yllätys. Lehti huomioi tapahtumiamme hienosti läpi vuoden.

Unicefin Turun paikallisryhmä ei pelkästään kerännyt rahaa Tshadin ja Kaliningradin lapsille. Meille oli myös erittäin tärkeää Unicefin näkyminen ja kuuluminen. Halusimme kertoa, millaisissa olosuhteissa lapset joutuvat elämään eripuolilla maailmaa ja että kaikilla lapsilla on oikeus ihmisarvoiseen elämään. Haluamme edelleen kertoa, että tekojen tai rahamäärien ei tarvitse olla suuria, kun jo voimme konkreettisesti auttaa. Pienikin teko voi olla joskus suuri askel.

Kiitos kaikille turkulaisille tiedotusvälineille ansiokkaasta Unicef-kaupunkivuoden esille tuomisesta.

On ollut ilo huomata, että Turun Sanomien lapsimyönteisyys jatkuu edelleen. Lehti on kirjoittanut lapsista myönteisessä mielessä ja antanut heille mahdollisuuden esittää heidän omia mielipiteitään. Tällainen lapsiystävällisyys antaa hyvän mielen.

Saamme melkein päivittäin lukea ja kuulla lasten pahastaolosta, väkivallasta, päihteiden käytöstä. Mutta lapsilla menee myös hyvin, he ovat onnellisia, he leikkivät ja heillä on kivaa.

Kiitämme koko sydämestämme kaikkia turkulaisia, jotka eri tavoin auttoivat Unicefia auttamaan maailman lapsia.
Suomen Unicefin Turun paikallisryhmä