Lukijoilta

Töihin jos voimia riittää

Kiitos Timo Saarniemi, vihdoinkin joku kirjoitti asiasta, josta olemme usein eläkeläistuttaviemme kanssa keskustelleet (TS 2.1.). Kerhot ja Ruotsinmatkakokemukset ovat juuri samanlaisia, ei kiinnosta, passivoivaa. Kaikki seniorit eivät ole työssään loppuunpalaneita, eläkeikä vain tuli vastaan, monet olisivat vielä virkeitä, innostuneita ja voisimme esim. osapäivätyön avulla olla hyödyksi itsellemme ja yhteiskunnalle.

Monet julkisuuden henkilöt jatkavat erilaisissa tehtävissä (Ahtisaari, Rehn, näyttelijät jne.) eikä kukaan paheksu, samoin pitäisi suoda muillekin siihen mahdollisuus, jos voimia ja intoa riittää. Osa toki tekee hyväntekeväisyystyötä, se on ihan hyvä, mutta ei välttämättä sovi kaikille tai ei kiinnosta. Ketään ei myöskään pidä painostaa tekemään mitään, jos ei halua.

Monet eläkeläiset eivät näistä puheista pidä, mutta suotakoon työtä niille, jotka sitä tuntevat tarvitsevansa pitääkseen itsensä kunnossa psyykkisesti sekä fyysisesti ja haluavat olla vielä aktiivisesti mukana ja yhteydessä eri ikäisiin ihmisiin.
Terveydeksi