Lukijoilta

Hinnankorotus palautuu pelaajille

Nimimerkki "Näin meillä kerrotaan kuudella" kirjoitti 11. tammikuuta tällä palstalla, että Loton hinnankorotus on tuntuva tulonlähde Veikkaukselle.

Veikkaus otti 1. tammikuuta 2002 käyttöön uudet euromääräiset hinnat. Pelihintojen muuttuessa osa hinnoista laski ja osa nousi. Lotossa 1,9 prosentin hinnankorotus johtui siitä, että vanha hinta 3,50 markkaa haluttiin tasasummaksi. Hinnankorotus 59 sentistä 60 senttiin helpottaa erityisesti pelimaksussa kioskin kassalla. Veikkauspeleissä on aina olennaista tasasummien käyttö. Muissa veikkauspeleissä hinnat pyöristyivät pääasiassa alaspäin. Suurimmat hinnanlaskut olivat Vakioveikkauksessa (-10,8 %) ja Bingolotossa (-10,8 %).

Kun Veikkaus nostaa pelien hintoja, hyötyvät siitä ensisijaisesti pelaajat. Hyöty näkyy sekä voittoina että suurempina veikkausvoittovaroina, jotka opetusministeriö jakaa koko kansan hyväksi. Pelaajille palautetaan voittoina lähes 50 prosenttia ja voittovaroina noin 35 prosenttia jokaisesta pelatusta eurosta. Veikkaus maksaa myös arpajaisveroa jokaisesta pelieurosta viisi prosenttia.

Tuula Lehto
tiedottaja
Veikkaus