Lukijoilta

Toimeentulotuki ei
ole itsestäänselvyys

Hyvä "valittamiseen kyllästynyt" (TS 6.1.), kannattaisi ottaa asioista selvää, ennen kuin ryhtyy työttömien asioilla saivartelemaan.

Toimeentulotukea anottaessa puolison tulot ja anojan tarve saada tukea ratkaisevat, saako kyseinen henkilö tukea vai ei. Siispä työttömyysturva kattaa kaikki, siis kaikki työttömän kulut. Toimeentulotuki kuten myös työttömyyskorvaus/työmarkkinatuki ovat tarveharkintaisia. Toimeentulotuki ei siis ole itsestäänselvä lisä työmarkkinatuen saajalle.

Mitä mahdoitkaan tarkoittaa kunnon töillä? Mitähän työvoimatoimisto tarjoaa, ellei sitten kunnon töitä? Ketkä mielestäsi tekevät kunnon työtä ja ketkä eivät? Mihin ajattelit vetää rajan? Aikamoinen epäluottamuslause heitäkin kohtaan, vai mitä?

Töitä Euro-Suomessa kyllä on, mutta jos koulutus ei aivan riitä, mitäs sitten? Työttömyyskorvauksella/työmarkkinatuella ei makseta yksityisen sektorin koulutuksia, eikä tarvittavaa koulutusta välttämättä järjestetä työvoimatoimistosta, mitäs sitten?

Jos asiat todella olisivat niin kuin kirjoitat, ei Suomessa olisi köyhiä ja turvattomia!

Elän itse työmarkkinatuella, jonka suuruus/pienuus määräytyy puolisoni ansiotulojen mukaan. Kyllä toimeentulotuki kelpaisi.
Asioista selvää ottanut