Lukijoilta

Julkisuus on tärkeää

Oululainen eläinlääkäri kyseli "oliko kuluttajalle hyötyä BSE-tilan sijainnin julkistamisesta" (TS 7.1.). No totta toki, kaikki julkisuus hyödyttää kuluttajaa, onhan tapauksessa kuluttajan kannalta vakavasta asiasta.

Surkuhupaisaa asiassa on se, että samat tahot jotka todella mässäilivät medialla silloin kun muualla euroopassa tuli ilmi BSE tapauksia, nyt voivottelevat julkisuuden armottomuutta. Kyllä nyt olisi enemmän pitänyt tuoda asioita julkisuuteen. Esimerkiksi mihin kyseiseltä tilalta aikaisemmin teurastetut naudat ovat päätyneet. Sehän pitäisi olla helppo selvittää, jos kerran kotimaisen lihan pystyy jäljittämään kaupan tiskiltä tilalle saakka. Vai eikö kuluttajalla ole oikeutta tietää onko hän mahdollisesti altistunut elintarvikkeen kautta tappavalle taudille.

Korvaako valtio sairastuneelle ihmiselle menetyksistä, kuten se nyt korvasi BSE tilalle aiheutuneet vahingot. Myös voi kysyä onko sairaassa tuotantoketjussa mukanaoleva tuottaja edesvastuuton. Onko viranomaisten tärkein tehtävä suojella heitä julkisuudelta.
Istuva Härkä