Lukijoilta

Seurakunnan sinkkutoiminta
lopetetaan, miksi

Onko kyse kirkon sisäisestä valtataistelusta vai miksi lopetetaan räjähdysmäisesti kasvanut sinkkutoiminta? Onko kirkon päättäjissä henkilöitä, jotka ovat kateellisia, kun joku toiminta menee näin hyvin? Kerrankin kirkko on löytänyt kanavan vetää ihmisiä mukaansa ja nyt heidät taas jätetään suorastaan heitteille.

Tiedän, että sinkkutoiminta on ollut tärkeä sekä terveille, että vammaisille yksinäisille ihmisille. Raija Eeva on ollut pätevä ja pidetty vetäjä, joka on tehnyt kaikkensa sinkkutoiminnan eteen. Siitä kaikki varmasti haluavat häntä kiittää.

Tulee pakostakin mieleen, että kirkko hakee helppoja ratkaisuja hoitaa seurakunnalliset tehtävät. Uudistukset tuntuvat olevan joillekin liikaa. Pitäkää vaan pienet sisäänlämpiävät piirinne, joissa luetaan raamattua ja veisataan paatoksella muutama virsi. Tällaiset tilaisuudet eivät totisesti nykyaikana ihmisiä vedä, vaikka miten ilmoiteltaisiin kuinka hyvää seurakunta on sielulle. Mitä tällainen ilmoittelu kannattaa, kun samalla lopetetaan toiminta, jossa sielua ei ole unohdettu, mutta on muutenkin ollut virkistävää.

Sinkut ovat myös ainakin osittain maksaneet tarjoilusta ja puuharyhmä on saanut mielekästä ja todella tarpeellista puuhaa. Koska raha vedetään kuitenkin aina esiin toivoisin, että kirkon päättäjät miettisivät kuluuko kirkon piirissä rahaa johonkin sellaiseen, josta on iloa ja virkistystä vain harvoille ja valituille, esim. matkoihin, hotellimajoituksiin, ravintolalaskuihin ym.

Voidaan tietysti tekopyhästi väittää, ettei tällainen sinkkutoiminta kuulu kirkolle, mutta jos kirkko todella välittää ihmisistä, niin se kuuluu.
Seurakunta kaikkia varten