Lukijoilta

Lämmintä vettä
lapsille!

Lasten uimahalukkuus ei ainakaan parane jos uima-altaan vesi on kylmää, sanoo kirjoittaja.
Lasten uimahalukkuus ei ainakaan parane jos uima-altaan vesi on kylmää, sanoo kirjoittaja.

Nykyajan lapset liikkuvat liian vähän ja uimataidottomien osuus sen kun kasvaa, päivitellään. Mitään konkreettista asioiden eteen ei kuitenkaan olla valmiita tekemään. Yksi tällainen konkreettinen asia, jolla parannettaisiin mahdollisuuksia uimataidon hankkimiseen olisi lastenaltaan veden lämmittäminen Turun Impivaaran uimahallissa. Useita pienten lasten vanhempia jututeltuani olen todennut, että varsin moni jättää käymättä Impivaarassa juuri siksi, että lastenaltaan vesi on niin kylmää.

Vielä viime keväänä kävin lapseni kanssa joka perjantai uimassa Impivaarassa, koska silloin lastenaltaan vesi oli jostain syystä lämmintä. Nyt kesän jälkeen huomasimme - varsinkin lapseni kauhuksi - että vesi olikin kylmää. Tiedusteltuamme asiaa saimme kuulla, että altaan lämmittäminen perjantai-iltaisin oli lopetettu kustannussyistä.

Ihmettelenkin nyt suuresti, että kuinka kallista voi olla pienen altaan lämmittäminen yhtenä iltana viikossa? Mielestäni lasten uimahalukkuutta pitäisi kannustaa lämmittämällä altaan vesi joka ilta! Lippujen hintoja kyllä nostetaan joka vuosi, mutta mitä sillä hinnalla sitten saa, onkin jo toinen juttu.

On todella surullista, että kaupungin säästötoimenpiteiden vuoksi pieni 4-vuotiaani joutuu luopumaan harrastuksestaan, josta hän kovasti pitää, ja josta olisi hänelle tulevaisuudessakin hyötyä ( =uimataito! ). Nykyään jokainen uimareissu päättyy murheellisesti, kun viikon hartaan ja innokkaan odotuksen jälkeen lapseni pulahtaa altaaseen vain todetakseen, että vesi on niin kylmää, ettei hän pysty olemaan siellä kymmentä minuuttia pidempään. Sitten jälleen kerran lähdemme kotiin kyyneleet silmissä. Tästäkö maksamme veromarkkoja?
Katja Vuorinen