Lukijoilta

Lipposen murjaisu

Pääministeri Paavo Lipposen lausunto ns. "Tobinin verosta", että se on "täyttä humpuukia", antaa selvän kuvan siitä, minkä sortin sosialisti on Suomen pääministerinä tänään.

Tobinin verohan lienee esitys pörsseissä käytävän valuuttakaupan asettamisesta verolle aivan samoin kuin parituhatta vuotta sitten tapahtui Lähi-idässä. (Keisari Augustuksen aikakautena.)

Kansalaisten valistamiseksi olisi hyvä jos p.m. P. Lipponen perustelisi kantaansa julkisessa sanassa ja toisi julki ne edut joita kyseinen valuuttakauppa tuo valtioille ja kansakunnille sen lisäksi, että ne aiheuttavat horjuvuutta valtioitten taloudessa, jopa niin, että valtiot ovat pakotetut ostamaan omaa valuuttaansa (tietysti hyvään hintaan), että talous ei romahtaisi.

Tobinin veron tarkoitus lienee torjua kurjuutta ja nälkää maailmasta (ehkä näin päästäisiin Suomessakin eroon leipäjonoista) eikä verotuksen jälkeen valuuttakauppiaitakaan varmaan uhkaisi elintarvikepula.

Siitä vaan, toveri pääministeri. Ryhtykääpä pikaisin toimenpiteisiin, että EU olisi maailmassa ensimmäisenä julistamassa valuuttakaupan verolliseksi.

Olette puhunut maksuvaikeuksista suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle. Tässä oiva tilaisuus ottaa rahaa sieltä missä sitä runsaasti on, että ei tarvitse kaluta sosiaaliturvaa eikä kuormittaa eläkeläisiä.
tuumii vanha Erkki