Lukijoilta

Totutammeko lapset alkoholiin

Olen jo pitkään ihmetellyt, miksi alkoholia saa mainostaa. Tupakkamainoksista formulakisoissa pidetään hirveätä meteliä, mutta olen kyllä sitä mieltä, että alkoholi ja autoilu sopivat vielä vähemmän yhteen.

Tupakan takia ei tietääkseni kukaan ole pitänyt "rokulia" tai heittäytynyt rähjäämään ja tappelemaan joka puolella. Olen omassa elämässäni huomannut sen, että ei yksikään tupakoiva ihminen aiheuta minulle, eikä muillekaan läheisilleen sellaisia henkisiä tuskia, mitä alkoholi aiheuttaa. Ja kyllähän nuo alkoholin aiheuttamat sairaskulut ovat vähintään yhtä suuria kuin tupakan, ellei sitten moninkertaiset.

Olen huolissani nuorista, jotka jo kotona oppivat sen, että joka käänteessä täytyy ottaa täyskänni. Nyt jo hyvin pienet lapset tottuvat ajatukseen, että olut on jotain tärkeää, kun joka ilta sitä mainostetaan.

Lisäksi on olutfestareita, oluenjuontikilpailuja, vuoden olutkauppiaita ym. Onko sitten ihme, että siihen mukaan täytyy päästä heti, kun kynnelle kykenee.

Nopeasti kaikki alkoholimainonta pois ja mahdollisimman paljon paikkoja, kahviloita, ruokapaikkoja ja tanssipaikkoja, joissa ei ole alkoholinmyyntiä.

Varmastikaan kukaan, joka ottaa joskus pari lasia viiniä ei ymmärrä, mitä kaikkea ikävää alkoholi tuo sekä käyttäjälle että hyvin laajalle ympäristöön.
Mieluummin ilman kuin monta
päivää rapakunnossa