Lukijoilta

Alinopeutta ajavat aiheuttavat
jatkuvaa ohitustarvetta

Tosikertomus elävästä elämästä. Ilma oli aurinkoinen kun viime juhannuksena noin kello 18 aikoihin olin palaamassa Jyväskylän suunnasta. Oriveden jälkeen saavutin edellä ajavat saaden "jonotusnumeron" 26. Sadan kilometrin nopeusrajoitusalueella jono eteni vaihtelevasti 85-90 km/h, nopeuden hidastuessa aina vastaantulevan auton lähestyessä.

Etummaisessa autossa istuvilla oli käynnissä vilkas ja iloinen keskustelu, mutta nopeuden perusteella voimme päätellä, että he siitä huolimatta etenivät turvallisesti, niinkuin varmaan tapahtuikin. Entä lisääntyikö tämän varovaisen etenemisen johdosta liikenteen kokonaisturvallisuus?

Vastaan tuleva liikenne oli vielä melko hiljaista, joten välillä tuli näkyviin pitkähkö, vastaantulijoista vapaa, suora. Ellei ohitusvuorossa oleva auto välittömästi käyttänyt vuoroaan, seuraavana olevat ottivat hänen "vuoronumeronsa". Parhaimmillaan viisi autoa, eri kohdista jonoa, oli samanaikaisesti vastaantulevalla kaistalla. Kuljettajat muistivat kuitenkin ennen ohitukseen lähtöään vilkaista taustapeiliinsä, joten kiperiä tilanteita ei näkynyt, vaikka hurjalta touhu muuten näytti. Edes nopeusrajoitusta ei ohitustilanteessa tarvinnut ylittää, ajoihan etummainen auto niin hitaasti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mikäli jonon keula-auto jatkoi samaa vauhtiaan, voidaan päätellä että tämän auton kuljettaja aiheutti ennen Turkuun saapumistaan ylimääräisen ohitustarpeen lähes parille sadalle kanssamatkaajalleen. Vastaavaan ohitusmäärään tuskin pystyisi pahinkaan kaahari.

Tampereen jälkeen matka jatkui reippaammin: Jonossa oli viisi autoa, nopeus 105-110 km/h. Ajoimme peräkkäin kymmeniä kilometrejä, mutta kenelläkään ei ollut tarvetta yhteenkään ohitukseen! Voidaankin kysyä, kumpi oli turvallisempaa liikkumista.

Voidaan myös kysyä, ovatko joidenkin virkamiesten ylinopeuden nollatoleranssisuunnitelmat lisäämässä liikenneturvallisuutta. Mielestäni päinvastoin, koska ne lisäävät ohitustarvetta. Ainahan löytyy muiden turvallisuudesta piittamattomia tahallaan tai tietämättään alinopeutta ajavia.

Luonnollisesti tien kunto ja olosuhteet on syytä ottaa huomioon, mutta koska ohittaminen on aina vaarallista, paras keino lisätä liikenneturvallisuutta muidenkin kuin vain omalta kohdaltasi on ajaa aina 5-10 km yli tiekohtaisen nopeusrajoituksen.
eikä silti tarvitse kaahailla