Lukijoilta

Millä kriteereillä
urheilijat MM-kisoihin

Vaikka aikaisemmat näytöt ovat etualalla nimitettäessä joukkuetta yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailuihin, pitäisi myös ottaa huomioon menestyminen SM-kilpailuissa Turussa 6.-8.7.2001.

Sellaiset puheet, joissa urheilija on ilmoittanut, että häntä ei kiinnosta ottaa osaa Suomen mestaruuskisoihin valmennuksen ollessa keskeneräinen tai leirit kotimaassa ja ulkomailla ovat esteenä, ovat turhia. Sellaisen miehen tai naisen jättäisin rannalle kisakoneesta.

Mitä tulee yleensäkin valintaperusteisiin kannatan amerikkalaista järjestelmää, joissa olympiakarsinnat ja maan mestaruuskilpailut ja niissä menestyminen ovat yhdessä tulosrajan saavuttamisen lisäksi valintaperusteina.

Mitä tulee Suomen Urheiluliiton asettamiin tavoitteisiin kisamenestyksen osalta, olen samaa mieltä Suomen olympiakomitean kanssa, joka edellyttää että urheilijan on oltava huippujen joukossa ja sijoituttava kärkipäähän. Toisaalta pitäisi mukaan ottaa myös muutamia ensikertalaisia nuoria lupaavia yleisurheilijoita, jotta nämä saisivat oppia suurkilpailuista.
Aki-Elmeri Seppänen
Turku