Lukijoilta

Lasinsirpaleita
Ispoisten rannalla

TS kertoi 6.6. Turun uimarantojen olevan "priimakunnossa". Näin ei asia todellakaan ollut ainakaan 5.6. Ispoisten rannalla, jossa lasten keinujen alla lojui kasoittain rikottujen olutpullojen ja autonlasien sirpaleita. Keräsimme niitä ison pussillisen roskiin, mutta urakkaa jäi vielä toivottoman paljon.

Pulloja on mahdollisesti rikottu rannalle koulujen päätösviikonloppuna, joten aiemmin tapahtuneesta siivouksesta huolimatta hiekalta löytyy valitettavan paljon sirpaleita. Paljain jaloin liikkuminen tai hiekalla leikkiminen on rannalla tällä hetkellä vaarallista. Vaikka sirpaleet ovat todennäköisesti lojuneet rannalla jo muutaman päivän ajan, Turun kaupungin ulkoiluasiamies ei ollut tietoinen tilanteesta, kun otimme häneen yhteyttä välittömästi rannalla käytyämme.

Edellä oleva herättääkin joukon kysymyksiä:

1) Kenelle tuottaa suurta huvia sirpaleiden levittäminen lasten leikkipaikoille (näilläkin älypäillä lienee tuttavapiirissä pikkulapsia, jotka voivat teloa itsensä todella ikävästi lasinsiruihin).

2) Kenelle kuuluu rannan siisteyden ja turvallisuuden tarkistaminen ja siitä raportointi vastuulliselle taholle, ettei vahinkoja pääse tarpeettomasti syntymään? Kenen on vastuu, jos vahinko tapahtuu?

3) Voisivatko rantaa käyttävät aikuiset sekä tietenkin rannan valvoja kantaa huolta omien ja muiden lasten terveydestä ilmoittamalla vastedes tämänkaltaisista tapauksista välittömästi rannan siivouksesta vastaavalle taholle. Asiaa tietenkin auttaisi, jos ko. henkilön nimi ja puhelinnumero olisivat rannalla näkyvästi esillä.
Jaana Airola