Lukijoilta

Esikoululaisten tasa-arvoisuus
Nousiaisissa säilytettiin

Lapsiperheellinen (TS 4.6. ) arvosteli Nousiaisten kunnanvaltuuston tekemää päätöstä esikoulujärjestelyistä kirkon piirin koululla. Kommentteja kirjoituksessa esiintyneisiin väitteisiin:

Valtuuston tekemä päätös ei kuohuta vaan siihen ollaan laajalti tyytyväisiä., koska esikoululaisten tasa-arvoisuus näin säilytettiin.

Esikoululaisten suuren määrän takia päätettiin muuttaa niiden alueiden rajoja, joista oppilaat menevät kirkonpiirin kouluun tai Valpperin kouluun. Tämä päätös perustuu lapsen edun mukaiseen ajatteluun, jossa mahdollinen vanhemmille koituva epämukavuus on toisarvoinen.

Se, että tällä varattaisiin paikkoja uuden asuntoalueen tuleville pienokaisille on kuvitelma. Jo ennestään täydestä koulusta ei millään järjestelyllä varata paikkoja kenellekään.

Päivittäinen rasitus olisi myös ollut osalle lapsista kohtuuton. Kahden ryhmän malli olisi toiminut aamu- ja iltapäiväryhminä jolloin lapsen päivä olisi jatkunut lähes kellon ympäri. Koulu ilmoitti järjestävänsä esikoulun kahtena peräkkäisenä ryhmänä joissa lapset olisivat vuorotelleet aamussa ja illassa viikon välein. Koululla ei muuta vaihtoehtoa ollut. Tämäkään järjestely ei olisi toiminut ilman lisähenkilökuntaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kahden ryhmän perustaminen olisi asettanut lapset kunnan sisällä eriarvoiseen asemaan.

Muualla kunnassa esikoulu on aamupäivällä. Lapsen hoidon järjestäminen vuoroviikoin aamu- ja iltapäivällä koulun jälkeen/ennen koulua ei kovinkaan monelta olisi onnistunut.

Ainoa muutos joka tällä valitusprosessilla toistaiseksi on saatu aikaan on se, että nyt esikoululaisten kyyditys tuli maksulliseksi kaikille. Tämä ei kunnan alkuperäiseen ehdotukseen koulupiirien rajamuutoksista sisältynyt.

Ennakoivassa suunnittelussa on tosiaan parantamisen varaa, mutta tekemättä jääneitä asioita ei tule maksattaa kaikkein pienimmillä kuntalaisilla. Tällä kertaa tämä vältettiin.
B