Lukijoilta

Suomen jalkapallo on nyt
rajussa nousussa

Lehtikuva<br />Tulevaisuudessa viime lauantaista Suomen ja Englannin välistä ottelua muistellaan käännekohtana suomalaisen jalkapalloilun historiassa, arvelee kirjoittaja.
Lehtikuva
Tulevaisuudessa viime lauantaista Suomen ja Englannin välistä ottelua muistellaan käännekohtana suomalaisen jalkapalloilun historiassa, arvelee kirjoittaja.

Kylläpä taas näytettiin maailmalle, mistä me suomalaiset ollaan tehty! Kyllä kului lauantai-ilta rattoisasti suomalaisen huippu-urheilun parissa kun katsoi Suomen ja Englannin välistä jalkapallo-ottelua. Itse en ole henkilökohtaisesti seurannut jalkapalloa sitten MM-kisojen 1990 jälkeen, mutta täytyy kyllä sanoa, että huh huh!

On varmasti aiheellista kysyä tässä vaiheessa, kun maailman parhaimmaksi jalkapalloijaksi tituleeratun David Beckhamin neljästä laukauksesta yksi menee maaliin, että onko Suomen maajoukkueessa maailman paras jalkapallomaalivahti.

Kun muistelemme vuosia taaksepäin ja puhumme suomalaisesta jalkapalloilusta, kuulimme varmasti naurunhörähdyksiä, että mikä maa sellainen on, joku turha heittopussi vaan, vaan eipä ole enää. Kyllä sitä oli britti helisemässä Suomen poikien kyydissä. Jäämmme vain miettimään olisiko pelin tulos ollut aivan toinen, jos peliä olisi vielä jatkettu 10 minuuttia, sellainen painostus oli suomalaisilla päällä.

Sinänsä on todella mieltä ilahduttavaa, että Suomi taistelee ihan jopa maailmanmestaruuksista (vaikkakin kysessä oli vasta jalkapallon osalta karsinta) muissakin lajeissa kuin jääkiekossa. Voi olla, että tulevaisuudessa tätä ottelua muistellaan käännekohtana suomalaisen jalkapalloilun historiassa, samalla tavoin kuin vuoden 1992 MM-kisojen ensimmäinen mitali(hopea)oli jääkiekolle.

En usko, että moni on eri mieltä kun sanon, että Suomi on kolmen MM-kisojen päässä taistelemassa maailmanmestaruuksista Englannin rinnalla.
Mahtavaa Suomi!