Lukijoilta

Äitiys on yleensä
valintakysymys

Ottamatta kantaa siihen, kumpi on raskaampi, kotiäidin vai työssäkäyvän äidin osa, haluaisin kiinnittää asiasta kiivailevien äitien huomion erääseen seikkaan: nyky-Suomessa vain harva raskaus on niin sanottu pakkoraskaus. Suurin osa suomalaisista lapsista syntyy vakaasta tahdosta. Toisin sanoen äitiys kaiken kaikkiaan on elämäntapavalinta.

Miksi sitten naiset, jotka kokevat äitiyden lähes yli voimien menevänä tehtävänä, hankkivat lapsen tai vieläpä useampia? Ensimmäisen voi synnyttää tietämättömänä lapsen tuomasta vastuusta ja työstä, mutta lisää lapsia haluava varmasti tietää, mihin on sitoutumassa.

Voisitteko te koti/ansioäidit - ennen kuin seuraavan kerran päätätte osoittaa toinen toisillenne, kuka tässä on kunnon äiti ja raataja - miettiä, miksi aikoinaan suostuitte synnyttämään lapsia? Siksikö, että voitte äiteinä kiistellä työn sankaruudesta ja osoittaa vastapuolellenne, että oma elämäntapanne on huomattavasti raskaampi ja vaivalloisempi kuin toisen? Siksikö te valitsitte äitiyden?
Neljän lapsen äiti