Lukijoilta

Lääkärit istuvat
nyt kahdella tuolilla

Tunnen muutamia kanssaeläjiä, jotka leuhkivat käyttävänsä mieluummin yksityisten lääkäriasemien palveluja kuin menevänsä terveyskeskukseen. Yksityisellä kun ei tarvitse jonottaa toimenpiteitä eikä odottaa leikkauksia ja niinhän se käy kun on tarpeeksi rahaa. Yksityispotilas kertoo myös, että vaikka valinta vaikuttaa päältä katsoen hintavalta, niin Kela maksaa puolet! Nekö saavat nostaa hintojaan vaikka pilviin ja Kela maksaa puolet? Jossain voi siis sekä syödä että säästää kakun!

Näinkö suomalaisten hankkima hyvinvointiyhteiskunta liukenee köyhän ulottumattomiin? Kun lääkärit nyt lakkoilemalla kiristävät kuntia, vaativat julkiselle sektorille yksityispuolen palkkatasoa olisi kai paikallaan, että jätettäisiin yksityispuoli omaan arvoonsa, yksityiseksi. Yksityissektorin vakuutuksetkin olisivat yksityisiä tai Kelan kautta korkeintaan tarveharkintaisia. Kelan ei sovi venyä luksushintahaitarin mukaan.

Jos kunnalliset sairaalat ja terveysasemat maksavat lääkäreille kilpailukykyiset palkkiot ne voisivat myös sitoa lääkärit virkoihinsa. Tänään hypellään sektorilta toiselle ja usein näyttää onnistuvan myös kahdella tuolilla istuminen.
Lääkäri on lääkäri on lääkäri