Lukijoilta

Digi-tv lisää
ohjelmatarjontaa

Harry Lehtonen kirjoitti (TS 19.3.), ettei hän ole valmis luopumaan nykyisestä kaapelitelevisiotarjonnastaan digi-tv:n vuoksi. Hän ei myöskään halua heittää roskiin laajaa videonauhakokoelmaansa.

Digi-tv:n aloittaminen ei vähennä nykyistä ohjelmatarjontaa, vaan tuo päinvastoin tarjontaa lisää. Kuluttajan ei kuitenkaan tarvitse alkuvaiheessa tehdä mitään ellei hän halua nauttia uusista kanavista. Suomessa noin 60 prosenttia kotitalouksista ottaa tv-lähetykset vastaan maanpäällisen jakelun eli vastaanottoantennin kautta. Heidän kanavavalikoimansa on huomattavasti suppeampi kuin kaapelitelevisiossa.

Harry Lehtosen ei kannata heittää roskiin videonauhojaan, sillä niitä voi katsella analogisen nauhurin kautta kuten ennenkin.

Digi-tv-lähetyksiä voi nauhoittaa vanhalla analogisella nauhurilla. On totta, että alkuvaiheessa vain digitaalisia uusia kanavia katsova voi yhden digiboxin kautta joko nauhoittaa yhtä ohjelmaa tai katsoa ja nauhoittaa samaa ohjelmaa. Tilanne muuttuu, kun digitaalisen kuvanauhurit yleistyvät ja toimivat kuten nykyiset nauhurit tai kun digivastaanottimien kovalevykapasiteetit kasvavat niin, että niille voidaan heti tallentaa.

Analogisten lähetysten lopettamisajankohdasta ei ole tehty päätöstä. Liikenneministeriön esityksen mukaan ne päättyvät vuoden 2006 lopussa ja silloinkin vain jos digitaalinen tekniikka on lyönyt itsensä läpi. Vastaanottimien hinnat ovat tuolloin huomattavasti edullisempia ja tarjonta monipuolisempaa kuin nyt digi-tv-lähetysten alkaessa. Vanha analoginen lähetystekniikka on tullut tiensä päähän ja sen uudistaminen taloudellisempaa ja monipuolisempaa digitaalista tekniikkaa hyväksi käyttäen on joka tapauksessa edessä ennemmin tai myöhemmin.
Sirpa Ojala
liiketoimintajohtaja
Digita Oy