Lukijoilta

Turussa ei ymmärretä tanssia

TS/Mika Huupponen<br />&quot;Tanssin ilo syntyy silloin, kun kaikki asiat ovat kohdallaan: on osaava ja tanssista nauttiva partneri, osaavat soittajat ja lattia kunnossa&quot;, kirjoittaa innokas tanssin harrastaja.
TS/Mika Huupponen
"Tanssin ilo syntyy silloin, kun kaikki asiat ovat kohdallaan: on osaava ja tanssista nauttiva partneri, osaavat soittajat ja lattia kunnossa", kirjoittaa innokas tanssin harrastaja.

Kiitos Päivi ja Antero! Sunnuntaina 4.3. oli TS:n Ajassa-sivulla niin hyvä juttu monista paritanssiin liittyvistä asioista, että harvoin näkee. Siinä oli jokainen rivi ja sana todella täyttä asiaa ja suosittelen jokaista, jota tanssiminen vähänkin kiinnostaa, lukemaan sen uudelleen ja tarkasti.

Innokkaana tanssin harrastajana olen monta kertaa ihmetellyt, mikä tätä Turun seutua oikein vaivaa, täällä ei todellakaan ole tanssikulttuuria. Täällä tanssitaito tuntuu olevan enempi luulon varassa, mutta luuleminen ja osaaminen ovat kaksi eri asiaa!

Täällä ei myöskään osata käyttäytyä fiksusti, ollaan koppavia ja töykeitä, eikä oteta toisia huomioon. Tanssien järjestäjät eivät tunnu tajuavan, että tanssiaisiin tullaan tanssimaan eikä luistelemaan. Hyvin hoidetussa tanssilattiassa tulee olla myös riittävästi pitoa, jotta tanssiminen sujuu nautittavasti ja turvallisesti.

Myös se, mitä Päivi sanoi tanssisoittajista, pitää paikkansa. Nämä suuret, "artistit", jotka korkeilla taksoillaan nostavat tanssilippujen hintoja, käsittävät useasti hommansa väärin, he tulevat tanssipaikalle antamaan konsertin, jota rahvas sitten huuli pyöreänä ihmettelee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Todella harvassa ovat ne tanssibändit, jotka itse ymmärtävät jotakin itse pääasian, eli tanssimisen päälle ja soitanta on sitten sen mukaista. Kun vielä yhtyeen poskisolisti "taiteilee" aivan omaa tahtiaan sekoittaen rytmin täydellisesti, niin revi siinä sitten riemua tanssimiseen!

Ja mitä varten sen kaiken möykän pitää niistä ämyreistä tulla niin informaalisen kovaa? Eivät tanssijat kuuroja ole, mutta kuuroja niistä tällä menolla tulee, elleivät käytä kuulosuojaimia.

Ihmetyttää myös tämä nykymuoti, että alkajaisiksi soitetaan joku pilipalivalssi ja sen jälkeen ei juuri muuta tule kuin pelkkää foxia loputtomiin. Tällä menolla ei tanssikansa pian muuta osaakaan ja se kyllä näkyy jo kaikki tänttäröidään samalla tavalla, oli kysymyksessä sitten valssi, jenkka tai joku muu.

Itse en täkäläisissä tanssipaikoissa enää juuri käy, vaan olen jo vuosia tavannut käydä varsin kaukana olevissa tanssipaikoissa, koska sieltä löytää sen tanssin ilon, joka syntyy silloin, kun kaikki asiat ovat kohdallaan: on osaava ja tanssista nauttiva partneri, osaavat soittajat ja lattia kunnossa. Silloin syntyy se tanssin hurmio, joka tanssiparista näkyy myös ulospäin, he tanssivat vain toisilleen. Näin se menee!
Vaihtoaskel