Lukijoilta

Kielenkäyttö paremmaksi

Naistenpäivän vuoksi TS:ssä esille Turun Naiskeskusta edustavan Raija Ala-Lipastin, tyttötutkija Helena Saarikosken, dekaani Riitta Pyykön ja naistutkimuksen professorin Marianne Liljeströmin kannanotot.

He ehkä eivät ole tiedostaneet, millainen kielenkäyttö naisillakin nykyisin on. Syytteleminen, turha kiroilu ja homoksi haukkuminen ovat kova paikka ainakin rauhalliselle suomalaiselle miehelle.

Henkistä väkivaltaa harjoittavat enemmänkin naiset. Väkivaltaa ei voida hyväksyä, mutta onneksi naisilla on turvakeinoja sitä vastaan kuten ero, turvakoti, poliisi, lähestymiskielto. Poliisitilastot eivät tue näkemystä, että miehistä 25 prosenttia olisi väkivaltaisia.

Yliopiston oppilaista on 63 prosenttia naisia. En voi uskoa, että miehet sielläkin päällepäsmäreinä ovat.

Kielenkäyttö olisi jo lapsilla saatava paremmaksi. Kyllä lapsiin voidaan tarttua kiinni ja nuorten viikkorahoja ottaa pois, jotta homo-, fucking-sanat - juko soikoon - lähtisivät pois. Ja opettajilla saisi olla valta tehdä jotakin, eikä vain lässyttää, kun nuorten sanat muuttuvat epäasiallisiksi. Muuten suomen kielessä vanhapoika ja vanhapiika ovat oikeita vastineita sille amerikkalaiselle lainalle.

Naisten päivä on ok, ihmisten yhteistoimintaa. Miehet eivät kuitenkaan omista loppupäiviä ja Suomessa orjuutta ei ole ollut.
Syntipukki