Lukijoilta

Moraali hoi

"Maailmani mureni, kun sain suureksi järkytyksekseni kuulla, että poliisin puhalluskokeessa tulos oli positiivinen. Minun olisi itse pitänyt ottaa selville ja olla tietoinen, että sillä tiellä on ratsia tulossa. Nyt saan tästä valtavasta erehdyksestä maksaa kalliin hinnan." Peijakas kun harmittaa, mutta jos pyydän anteeksi Jumalalta, Suomen kansalta ja varmuuden vuoksi vielä Mannerheimiltä ja Markus-sedältäkin, niin eiköhän se siitä...

Tältähän se kuulostaa, huippu-urheilijan ylen mahtipontinen testamentti. Eikö ole mitään anteeksipyydettävää, että on tehnyt väärin, tuli kaahattua autolla, varastettua, mukiloitua kaveri henkihieveriin? Vai onko syy sittenkin muissa, kun syypääksi joutuneelle kukaan ei erikseen ilmoittanut, että kielletyt teot tulevat ilmi?

Lukiolainen Vilja Siitonen kirjoitti tässä lehdessä muutama päivä sitten, siteeraten urheilijan pomoa: "Ennen kisoja yritimme omia reittejä selvittää, jääkö näistä kielletyistä aineista kiinni. Tietolähteitten perusteella ei olisi pitänyt jäädä kiinni."

Siitonen: "Onko todella niin, että kielletty asia ei ole kiellettyä, jos siitä ei ole vaara jäädä kiinni?" Eli autollakin saa ajaa umpijuovuksissa, jos on saatu poliisilta kuulla, ettei ratsioita ole tulossa.

Olisiko pitänyt jättää mahtaileva "testamentti" kirjoittamatta?
Jukka Syrjänen