Lukijoilta

Verorahat kansan kuntoiluun

Olen sitä mieltä, että kaikkinainen verorahojen syytäminen huippu-urheilulle lopetetaan tykkänään. Riittää, kun yhteiskunta rakentaa erilaisia liikuntapaikkoja riittävästi. Ei ole mitään järkeä lähettää vuosittain eri lajien urheilijoita, johtajia, valmentajia, huoltajia, asiasta mitään tietämättömiä lääkäreitä, hierojia jne. satamäärin pitkin maailmaa harjoittelemaan verovaroin.

Jos joku suomalainen jollain konstein onnistuu voittamaan maailmanmestaruuden tai olympiamitalin, mitä se hyödyttää tavallista kansalaista. Elintaso ei nouse, verot eivät laske, elinikä ei pitene. Kyllä kaikenmaailman "tuomisuunilat " siipiveikkoineen ovat jo riittävästi maailmaa kolunneet verovaroin.

Jos huippu-urheiluun sijoitetut rahat suunnattaisiin koululiikuntaan, työpaikkaliikuntaan ja työikäisten kuntoutukseen, siitä olisi hyötyä koko Suomelle. Kansa olisi terveempää, työssäjaksaminen paranisi, keskimääräinen elinikä pitenisi. Silloin kehtaisi maailmallakin kehua olevansa suomalainen. Voisi sanoa kuuluvansa maailman terveimpään ja pitkäikäisimpään kansaan.
mens sana