Lukijoilta

Pomoparat
palkkakuopassa!

Ihmetellä täytyy, millä perusteella sairaanhoitopiirin ylimmälle johdolle palkkoja nostetaan ja mistä se raha otetaan.

Oli hirveä haloo ja parku, kun anestesialääkäreille piti antaa lisää liksaa ja silloin luvattiin koko Tyksin henkilöstölle myös jotain. Kyllä lääkärit ovat palkkansa ansainneet - hehän parantavat sairaita ja pelastavat ihmishenkiä. En tarkoita, etteikö johtoporraskin jotain tee, mutta kohtuus kaikessa. Paperinpyörittely ei ole verrattavissa ihmishengen pelastamiseen.

Ehkä herrojen palkankorotukset revitään taas kaikkein pienipalkkaisimpien työntekijöiden selkänahasta. Sijaisia ei oteta, vaan sairastuneen henkilön työt tekevät työtoverit.

Olisipa hauska nähdä, miten sairaala toimisi, jos laitoshuoltajat (siivoojat), välinehuoltajat, kuljetus, keittiöhenkilöstö, lähetit, toimistotyöntekijät ym. pienipalkkaiset olisivat esimerkiksi viikon lakossa? Katastrofi olisi valmis parissa päivässä! Johtaja voi olla pois vaikka kuukauden, eikä kukaan edes huomaa, mutta esim. siivoojan poissaolo näkyy samana päivänä.

Jos palkka määräytyy työn tärkeyden ja vastuullisuuden mukaan, niin eikö puhtaus ole sairaalassa kaiken A ja O? Tuntuu, että säästöjä tehdään aina väärässä paikassa - ei osata yhtään katsoa nenää pidemmälle.

Miksi sairaspaikkoja koko ajan vähennetään? Onko otettu huomioon "suurten ikäluokkien" vanheneminen ja siitä johtuva sairaspaikkojen lisääntyvä tarve? Nytkin jo potilaita makuutetaan käytävillä vailla mitään intimiteettisuojaa! Tuskin he saavat alennusta hoitomaksusta, vai saavatko?
Irja Vehmanen