Lukijoilta

Sairaitten turhaa
kierrätystä Turussa

Sunnuntaina 18.2. huomasin 2 1/2-vuotiaan lapseni sairastuneen. Lapsi valitti nenäänsä, oli tukkoinen ja tosi kipeä. Huomasin lapsen nenää tutkiessani, että lapsi oli työntänyt ilmeisesti pienen helmen nenäänsä.

No meillähän on lähellä asiantuntijoita, joilla on taito ja välineet auttaa. Siispä soitin Tyksin nenä-korvapolille, ja kysyin voisimmeko tulla sinne apua saamaan. Eihän se käynyt, kun "eurofiksut" Turun päättäjät ovat päättäneet, että pitää olla terveyskeskuksen lähete ennen kuin he voivat ottaa potilaan.

Siispä piti lähteä terveyskeskukseen päivystykseen.

Sitä ennen minun yksinhuoltajana oli alettava järjestellä toiselle, 1-vuotiaalle lapselleni hoitajaa ja itselleni ja pikkupotilaalle autokyytiä, kotilähiöstäni on pitkä ja hankala matka kahden bussin kanssa Kurjenmäkeen.

Sukulaiset riensivät avukseni. Sitten terveyskeskuksessa alkoi pitkä odottelu. Vihdoin pääsimme lääkärin luo, joka sitten heti aluksi totesi, että kappas vain, puudutusaine onkin päässyt loppumaan. Kauhuksemme hän siitä huolimatta aloitti puoskaroinnin. Veri valui, lapsi huusi ja rimpuili kuin hengenhädässä, koska toimenpide oli nyt tosi kivulias.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lopulta lääkäri totesi, että helmi oli nyt sitten mennyt yhä syvemmälle nenään. Ja nyt sitten saimme luvan lähteä Tyksiin. Nenäpolilla ollaan onneksi ystävällisiä ja asiantuntevia, mutta nyt ennen hoitotoimenpidettä lapselle pitikin antaa jo rauhoittavaa lääkettä ja lisäksi kääriä pakkolakanaan. Osaava lääkäri poisti sitten helmen nopeasti nenästä.

Tämän pikku asian hoitoon meiltä kului viisi tuntia ja turhat kärsimykset lisäksi. Turun kaupungin kulut olivat kaksinkertaiset eli missä se säästö nyt sitten oli? Illalla nukahdimme pettyneinä ja itkuisina ja näimme painajaisia ns. hyvästä terveyshuollostamme. Sanotaan, että rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta entäs ne raukat joilla ei ole kumpaakaan.
Pelastakaa edes lapset byrokratialta