Lukijoilta

Kaikille vähemmistöille
samat ihmisoikeudet

En voi olla hämmästelemättä sitä keskustelun tasoa, jota on käyty julkisesti eduskunnassa sekä iltapäivälehtien keskusteluosastoilla koskien hallituksen esittämää parisuhdelakia. Keskustelun taso osoittaa, ettei osa kansanedustajista eikä osa kansastakaan ole ymmärtänyt, mistä parisuhdelaista on oikein kysymys.

Yksinkertaistaen kysymys on vain ja ainoastaan siitä, että homot ja lesbot saavuttaisivat edes jonkinasteisen tasa-arvon heteropariskuntiin nähden lain edessä, koskien perintöasioita ja kumppanin tulkitsemista lähiomaiseksi. Oikeustajuuni ja ymmärrykseeni ei mahdu se, että parisuhdelaki heikentäisi ja uhkaisi avioliiton asemaa tässä yhteiskunnassa. Kysymyshän on vain ja ainoastaan tietyn ihmisoikeuden saavuttamisesta.

Olen surullisena todennut, että tällä hetkellä yhteiskunta katsoo minun olevan sairas ja elävän "kelvotonta ja luonnotonta elämää" vain sen vuoksi, koska en ole hetero. Kuitenkin se katsoo, että voin toimia arvostetussa ammatissa ja voin maksaa tuloistani veroja 40 prosenttia, mutta samaa ihmisoikeutta en ole oikeutettu saamaan, kuin heterot. Jokin tässä yhtälössä ei täsmää.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mitä adoptio-oikeuteen tulee, niin lapsen asema nyt esitetyssä parisuhdelaissa on täysin unohdettu. Ei ole lapsen edun mukaista, että vuosikausia lasta kasvattanut ei-biologinen vanhempi ei voi adoptoida lasta, jos esim. biologinen vanhempi sattuu kuolemaan tai sairastumaan vakavasti. Lapsen etu ei voi olla se, että lapsi sijoitettaisiin muualle tällaisessa tapauksessa.

Myöskään ymmärrykseeni ei mahdu se, että kaksi äitiä tai isää olisivat huonompia kasvattajia kuin heterot. Mihin perustuvat nämä väitteet ja ne, joissa vedotaan siihen, että lapsi tarvitsee sekä naisen että miehen mallin. Siinä tapauksessa voidaan myös kyseinalaistaa yksinhuoltajien kyky kasvattaa tasapainoinen ja yhteiskuntakelpoinen lapsi.

Nyt käydyt kannanotot eduskunnassa ovat olleet vastustajien taholta erittäin ala-arvoisia. "Kristillistä rakkautta" parhaimmillaan esittivät Päivi Räsänen (krist) ja Marja-Liisa Tykkyläinen (sd), jotka pelkäsivät mm. sukujuhlia virallistamisen yhteydessä ja leimasivat virallistamisen tuohoisaksi lapsille. Tämän laatuiset kommentit päättäjien taholta vain lisäävät monen homo- ja lesbonuoren tuskaa, jotka kamppailevat oman seksualisuutensa suhteen.

Homoksi ja lesboksi synnytään, kukaan ei varmastikaan halua väen väkisin olla homo tai lesbo, siksi hankalaa meidän elomme on tässä yhteiskunnassa. On surullista huomata, ettemme sittenkään elä vielä modernissa yhteiskunnassa, jossa eri vähemmistöt, ei vain seksuaalivähemmistöt, olisivat saavuttaneet valtaväestön ihmisoikeudet ja tasa-arvon.
Ilman ihmisoikeuksia