Lukijoilta

Nyt on tekojen aika

Ovatko herrat ministerit ja kansanedustajat puhumattakaan tasavaltamme presidentistä sitä mieltä, että hommat ovat nyt Suomessa niin hyvin hanskassa, että joku suomalaisten tyhmyyttään aiheuttama doping-kärytempaus ylittää kaikki uutiskynnykset. Joka ministerillä tuntuu olevan mielipide asiasta ja sitä jaksetaan päivätolkulla jankuttaa.

Ihmetyttää, kun juuri uutisvälähdyksessä olin erottavinani esimerkiksi, ettei työttömyyspäivärahoja voidakaan nostaa. Eikö maailmassa ole enää, Suomesta puhumattakaan, mitään muuta uutisoitavaa päiväkausiin kuin dopingepäilyt ja punaniskaiset urheilupomot sössöttämässä jotain epäselvää, itku kurkussa, kun palli huojuu alla.

Harvoin olen antanut kenellekään ministerille tai vastaavalle tunnustusta, mutta, jos urheiluministeri Suvi Linden saa uhkauksensa toteutettua ja koko Suomen hiihtoliiton porukan pihalle, ilman eläkeetuja tietenkin, niin nostan olematonta hattuani ja korkealle. Ai ilman eläke-etujako. Ei, kyllä he saavat vapaasti nostaa työ- tai muun eläkkeen ihan vapaasti, mutta tästä hiihtoliiton kaudesta ei mitään. Jos joutuu töppäilyjen takia hommansa jättämään, niin ei se oikeuta enää mihinkään lisäetuuksiin. Miehet pihalle ja uudet tilalle. Ihmiset, joihin voi luottaa.

Samoin Erkki Tuomioja, pidä huolta puheistasi helmikuun viimeisen päivän iltana, kun sanoit, että yleisten varojen jakaminen ammattilaisurheiluun pitää lopettaa ja suunnata kuntoliikunnan hyväksi.
Markku Laihinen
Turku