Lukijoilta

kirjoittajavieras Mirja Hovirinta
Kunnalle töihin

Työpaikkailmoituksia selaillessa huomaa, että nykypäivän työnantajat satsaavat runsaasti rahaa uusien työntekijöiden rekrytointiin. Koko sivun moniväri-ilmoituksilla haetaan osaajia erilaisiin tehtäviin. Monella on ollut käytössä sivistyssanakirjan lyhennetty versio, kun innovatiiviset, energiset organisaattorit halutaan houkutella juuri oman firman palkkalistoille. Ilmoitusten mukaan suomalainen työelämä tarjoaa laadukasta työympäristöä, mukavia työkavereita, kannustavaa ilmapiiriä ja palkastakin ainakin useimmiten luvataan neuvotella.

Suomalaista työntekijää kaivataan myös ulkomailla entistä enemmän. Iso osa ilmoituksista edellyttää jo lukuvaiheessa englanninkielentaitoa, puhumattakaan siitä, että lähes jokaiselta vaaditaan monipuolista kielten hallintaa. Suomenkielisissäkin ilmoituksissa on paljon tekstiä, joka takaa, etteivät osaamattomat ilmoitusta noteeraa. Tietokonemaailman lyhenteet ja pätevyysvaatimukset ovat useimmille silkkaa hepreaa.

Firman liikevaihto tuntuisi olevan suorassa suhteessa työpaikkailmoituksen kokoon. Muutos lamavuosiin on huomattava. Melkeinpä voisi ajatella, että on työntekijöiden markkinat.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mutta miten tässä kilpailussa parhaista työntekijöistä pärjäävät kunnat ja kuntayhtymät, jotka eivät tilinpäätösten loppusummiltaan eivätkä ainakaan työntekijöiden lukumääriltään suurfirmoille häviä. Niiden vaatimattoman kokoiset, mustavalkoiset pikkuilmoitukset työpaikkasivujen häntäpäässä eivät koulutettua nykynuorta innosta.

Perinteisesti on kuntien palveluksessa viihdytty pitkään. Nyt suurten ikäluokkien joukko on jäämässä julkiselta työnantajalta eläkkeelle. Heidän työnsä jatkajien tarve tulee olemaan lähivuosina melkoinen. Tulevaisuudessa yhä useammin yksityinen työnantaja kilpailee samoista työnhakijoista kuin kuntatyönantaja; sairaanhoitajista,lastentarhanopettajista, insinööreistä ja lakimiehistä.

Onko Suomen kunnissa ja kuntayhtymissä edes suuremmin pohdittu työnantajaimagoa. Onko vain oletettu, että työntekijöitä riittää ilman eri panostusta tulevaisuudessakin kuten tähänkin asti. Onko mietitty miksi nuori vastavalmistunut hoitaja vastaisi vaatimattomaan työpaikkailmoitukseen, jonka takana hän tietää olevan pienen palkan, kiireisen työn, ryppyiset työasut ja epämukavat työajat. Saattaapa nuori vastavalmistunut olla tietoinen myös alalla uhkaavasta työuupumuksesta ja viihtymättömyydestä.

Pelkkä puolenaukeaman moniväri-ilmoitus sunnuntailehden sivulla ei tee työnantajasta houkuttelevaa. Ilmoituksen takaa tulee oikeasti löytyä se kannustava ja innostava työympäristö, ja myös työtä vastaava, kilpailukykyinen palkka.

Kuntatyönantajan pitäisi erityisesti panostaa työntekijöihin ja sitä kautta tietenkin työn tulokseen. Käyttäähän se henkilöstönsä palkkaukseen meiltä kaikilta kerättyjä veromarkkoja.

Olisi mukava ajatella, että tämän vuosituhannen nuori voisi tosissaan huokaista haluavansa kunnalle töihin, ilman että se aiheuttaa mielleyhtymää laiskasta, tehottomasta ja urakehityksestä piittaamattomasta henkilöstä.
Kirjoittaja on Tyksin tehyläisten ja superilaisten pääluottamusmies.