Lukijoilta

Ruotsalaisetkin
ovat pettyneitä

Nimimerkki Kaino (TS 28.2.) väittää, että ruotsalaiset aina repivät negatiivisia suomalaisuutisia. Olen monta vuotta lukenut ruotsalaisten lehtiä Aftonbladetia ja Dagens Nyheteriä enkä ole samaa mieltä.

Ruotsalaiset ovat viime vuosina kunnioittaneet Suomea ja suomalaisia paljon enemmän kuin ennen. Kirjoitukset esimerkiksi Suomen jääkiekosta, hiihdosta, mäkihypystä ja Nokiasta ovat olleet hyvin imartelevat.

Sujuvasti ruotsia puhuvat Myllylä, Kirvesniemi ja Isometsä ovat tuttuja lukuisista tv-haastatteluista ja he ovat olleet kaikkien ruotsalaisten ihailemia reiluja urheilusankareita.

Esa Keskisen nerokkaista lättysyötöistä kun HV voitti Ruotsin jääkiekkomestaruuden on kirjoitettu palstametrejä. Jarmo Myllys on Luulajan oma sankari.

Mutta tänään Suomea verrataan DDR:ään ja Suomen vanhoja urheilusaavutuksia kyseenalaistetaan. Ruotsalaisetkin tuntevat itsensä huijatuiksi.

Olemme saaneet juuri mitä olemme pyytäneet: Finnjävel-sana on otettu uudelleen käyttöön. Teurastus tulee jatkumaan, jollei Ruotsissa paljastu vastaava doping-skandaali. Mutta tämä tuskin tapahtuu.
penkkiurheilija