Lukijoilta

Doping-kisat erikseen

Rakkaat urheilun ystävät! Olisiko jo aika myöntää, että doping on tullut jäädäkseen? Koko ajan on kehitteillä lääkkeitä, joilla paranamme sairaita, mutta terveet pystyvät käyttämään niitä mm. urheilusuoritusten parantamiseen. Tehkäämme siis dopingista laillinen!

Kuvitelkaa tulevaisuuden suurkisoja, joissa dopingia käyttävät ilmoittaisivat suoraan urheilevan "avuilla" ja saisivat siksi vaikka lilat kilpailijanumerot, kun taas ns. luomut saisivat vaikka vihreät numerot. Kisat järjestettäisiin niin että manipuloidut ja luonnonmukaiset kilpailisivat omissa sarjoissaan. Avoimissa kisoissa taas jaettaisiin palkinnot niin manipuloiduille kuin luomuillekkin omat, mutta myös yhteiset avoimet mitalit.

Dopatut urheilijat saisivat käyttää ihan mitä aineita vain haluaisivat ilman testejä, omalla rahoituksellaan ja vastuullaan tietenkin. Mutta kaikki luomut testattaisiin aina. Jos luomu on käyttänyt dopingia menettää hän huijaamansa mitalin, ja siirtyy automaattisesti manipuloitujen sarjaan. Mutta edelleen esimerkiksi astmaatikko saisi lääkärintodistusta vastaan kilpailla luomuissa. Tai ehkä olympialaiset ja paraolympialaiset saavat joskus rinnalleen mm. astma- sekä doping-olympialaiset.
Luomu-kilpailija