Lukijoilta

Sopivia busseja
ja vuoroja tarpeeksi

Uudet telibussit ovat yllättäneet yhden jos toisenkin, kun ne ovat niin pitkiä ja huonosti kääntyviä. Näin sanoo Turun liikennesuunnittelupäällikkö (TS 14.12.).

Uskomatonta! Onko asian valmistelu jäänyt kesken ja bussien tilaus tehty hätiköiden. Eikö todella tiedetty, mitä tilattiin, mihin tarpeeseen, mille linjalle ja mihin ympäristöön? Yritetäänkö nyt tuomiokirkon ympäristöä sopeuttaa liikenteeseen eikä päinvastoin.

Suunnittelupäällikkö pelkää jalankulkijoiden aiheuttavan ylityksellään Hämeenkadun ja Uudenmaankadun risteyksessä turvallisuusriskin. Tämä ei vakuuta yhtenäkään syynä bussireittien pitämiseen tuomiokirkon vieressä. Kaikkien autojen kuljettajat joutuvat olemaan aina valppaina erityisesti kaikissa risteyksissä, vaikka jalankulkijoillakin on vastuunsa.

Turun tuomiokirkko on sellainen erikoistapaus, että liikenne on suunniteltava sen vaatimalla tavalla. On ollut kaikkien tiedossa jo pitkään, että liikenne vaurioittaa kirkon rakenteita.

Kun tiedetään liikenneympäristö, tilattakoon siihen sopivia busseja. Telibussit joutavat joko muille linjoille tai kokonaan pois Turun liikenteestä, myyntiin tai vaihtoon. Kaikki tekevät mokia aina silloin tällöin, mutta älköön se johtako vielä pahempaan. Lyhyemmät kaksikerroksiset saattaisivat meille olla mainio vaihtoehto. Sitä paitsi Turussa riittänee naisia, lapsia ja vanhuksia varten ihan tavallisen kokoiset bussit, kunhan vuoroja on tarpeen mukaan.
Liisa Tuokko