Lukijoilta

Jäkärlä tarvitsee lisää kauppoja

Pohjois-Turun yleiskaavaan Jäkärlän kohtaan merkittyä varausta maa-alueesta, joka mahdollistaisi lähiölle tarpeelliset kauppapalvelut ollaan poistamassa. Kaavan merkitty mahdollinen kauppakeskus tulisi Jäkärlän kokonaisuuden kannalta hyvään paikkaan moottoritien kupeeseen ja näin haittaisi asukkaita vähiten. Jos tämä kaavavaraus poistetaan nyt saavat jäkärläläiset unohtaa toiveet ainakin 10 vuodeksi kunnollisesta palvelut antavasta kauppakeskuksesta.

Oikein suunniteltuna haitat olisivat minimaalliset. Ulkoilu- ja viheralueen hävitystä on turha pelätä, ja vain harva Jäkärlän asukas ulkoilee moottoritien tuntumassa.

Toivottavasti tämä varaus säilyy kaavassa ja näin myös autottomat, vanhukset ja lapsiperheet saavat kipeästi kaivatut kilpailukyiset kauppapalvelut oman lähiön tuntumaan, ettei enää tarvitse raahata ruokakasseja linja-autoissa. Joku epäilee ostoskeskuksen kannattavuutta. Varmasti kauppakeskus kannattaisi, koska jo lähiasukkaiden määrä on kasvamassa 10 000:teen. Ehdottaisinkin jo kauppakeskukselle nimeä "Portti pohjoiseen".
Hannu J. Suominen