Lukijoilta

Rasismilla
syyllistetään

Eri tiedotusvälineissä käytävä keskustelu rasismista on saamassa yhtä vastenmielisiä piirteitä kuin rasismi on itsessään. Paisutellaan konflikteja, voivotellaan ulkomaalaisten saamaa huonoa kohtelua, kauhistellaan kansallismielisyydellä kannatusta kerääviä ryhmittymiä, mutta jätetään tahallaan huomiotta mistä oikein on kysymys.

Tosiasia kuitenkin on se, että Suomi ja sen kantaväestö kohtelee maahanmuuttajia vieraanvaraisesti ja korrektisti, vaikka kateuden kylmät lonkerot joskus saavatkin inhimillisesti ajatellen ymmärrettävää jalansijaa.

Kulttuurien törmäyskurssit ovat rajuja silloin, kun eri puolilta maapalloa kohdataan, - ja kun vielä törmätään täällä hyisellä, arktisella sillanpääasemalla, on ihme, että näinkin hyvin on selvitty.

Rasismilla pelottelijoille on kuitenkin syytä tehdä selväksi, että perimmältään on kysymys kansalaisten suuresta huolesta toimeentulonsa vuoksi. Vaikka maalla taloudellisesti menee paremmin kuin koskaan historiansa aikana, lisääntyy huonompiosaisten ja syrjäytyneitten joukko koko ajan - ja erityisesti kantaväestön piirissä. Mistä se kertoo? Käsittääkseni välinpitämättömyyden lisääntymisestä, suurten voittojen ja optioiden huumaamasta eliitistä ja poliitikoista, joiden kosketuspinta tavalliseen elämänmenoon on pahasti vinoutunut. Lopettakaa siis asian vierestä puhuminen, rasismilla pelottelu, ja asettukaa hetkeksi tavallisten ihmisten arkipäivään.
Sivustaseuraaja