Lukijoilta

Tappaako Turku linnut nälkään

TS/Arto Takala<br />Turun puistoissa ei enää ole lintulautoja vaan kieltotauluja, miksi, ihmettelee kirjoittaja.
TS/Arto Takala
Turun puistoissa ei enää ole lintulautoja vaan kieltotauluja, miksi, ihmettelee kirjoittaja.

Huolestuneet lintujen ystävät soittelevat ja kyselevät, onko tarkoitus, että Turussa linnut tapetaan nälkään? Kieltotauluja on laitettu joka puolelle Turkua lintujen ruokintapaikoille. Linnut ovat paikkauskollisia ja vuosikymmeniä käyneet samoilla ruokintapaikoilla. Kun Aurajoki jäätyy, niin sorsat ovat täysin ihmisen armoilla. Jos ruokaa ei tule, ne kuolevat nälkään. Puistojen puissa on paljon lintuja, suuria ja pieniä. Kaikki odottavat ruokaa. Ei ole lintulautoja, ainoastaan kieltotauluja. Linnut ja oravat eivät osaa lukea - vaan ne odottavat nälkäänsä ruokaa.

Tietääkseni Turun kaupungin puutarha ei omista kaupungin puistoja ja rantoja, puutarhatyöntekijät on palkattu hoitamaan ja siivoamaan kyseisiä paikkoja. Esimerkiksi Aseman puistoa ei ainakaan ole aikoihin siivottu, ainoastaan viety kieltotaulu sinne ja muualle myös.

Puistot ja rannat ovat meidän kaupunkilaisten yhteistä omaisuutta ja tarkoitettu näin ollen kaikkien ihmisten ja eläinten käyttöön. En ymmärrä tätä kauheaa eläinten vihaa Turussa, oli sitten kysymyksessä linnut, siilit tai lemmikkieläimet. Kyllä aikaisemmat puutarhatyöntekijät laittoivat lintulaudat puistoihin linnuille ja niihin ruuat. Rannoilla sai linnuille antaa ruokaa, myös paikat siivottiin, puistoissa kukat kukkivat eikä terveitä puita kaadettu.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nyt puutarhassa ovat työssä eläin- ja luonnonvihaajat. Aina vedotaan, että on rottia. Olisi hyvä tietää, missä niitä on, kun kukaan ei ole niitä nähnyt. Kaiken lisäksi rotat, myyrät ja hiiret ovat tärkeitä luonnonvaraisten eläinten ravintoketjussa.

Turun eläinsuojeluyhdistys ry on jakanut viljaa ja muita siemeniä tuhansia kiloja vuodessa, että ihmiset voivat syöttää lintuja. Eläinsuojelulaki n:o 247 ‰14 sanotaan: avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Muu sellainen eläimeen kohdistuva toiminta tai toimenpide, joka aiheuttaa eläimelle tarpeetonta kärsimystä, kipua tai tuskaa on lain mukaan kielletty! - Nälkä on tällainen!

Eläinsuojelulaki suojelee kaikkia eläimiä. Näinollen ihminen on velvollinen auttamaan eläimiä niin, etteivät ne kuole nälkään. Joten viekää linnuille ruokaa niin kuin muinakin talvina mutta ainoastaan niille tarkoitettua ruokaa, ei jätteitä.

Naurattaa tämä hokema, että Turku on "kulttuurikaupunki"! Kulttuurikaupungissa saavat linnut liikkua vapaasti, niille saa antaa ruokaa eikä niitä vainota ja vihata, joten pyyhitään "kulttuuri-sana" Turun kohdalta pois. Ei tapeta lintuja nälkään, vaan joka päivä huolehditaan niistä. Emmehän halua päivää, jolloin lintujen laulu on kuollut. Eivät lintujen ystävät ainakaan.
Anja Eerikäinen
eläinsuojeluvalvoja
Turku