Lukijoilta

Taidetta vaiko...?

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Kain Tapperin teos &quot;Ajan virta&quot; on valmistunut Turun vanhalle suurtorille. Teos ei sovi paikalleen kirjoittajan mielestä.
TS/Ari-Matti Ruuska
Kain Tapperin teos "Ajan virta" on valmistunut Turun vanhalle suurtorille. Teos ei sovi paikalleen kirjoittajan mielestä.

Hyvä että Turun kaupungin ympäristötaideprojekti on saatu valmiiksi. Nämä "taideteokset", jotka melullaan, värillään ja muodollaan häiritsevät kaupunkikuvaa, eivät ilahduta ketään.

Ainakaan minä en ole tavannut ketään, joka olisi tullut onnelliseksi esim. Kain Tapperin "Ajan virta"-teoksesta Vanhalla Suurtorilla. Tämä ruostuneesta pellistä tehty rumentava berliininmuuri saa minut vihaiseksi. Meille luvattiin puro - sehän kuulosti mukavalta! Mutta saimme "pisirännin".

Kuljen päivittäin puiston läpi ja tapanani on nauttia jokinäkymästä. Nyt näen vain ruman seinän, joka peittää veden kimalluksen. Kulkiessani takaisin joenrantaa pitkin, seinä peittää näkymän kauniille akatemiarakennuksille. "Ajan virta" ei sovi alkuunkaan tähän historialliseen ympäristöön.

Hyvät Turun päättäjät, te voisitte todella käyttää 800 000 markkaa paremmin, esimerkiksi palkkaamalla vuodeksi kuusi sairaanhoitajaa. Miksi korvamerkitään rahoja kulttuurille, jos niitä ei käytetä järkevästi.

Reitilläni joenvartta pitkin tulen Titanikille - tämä paikka ei koskaan lakkaa ihmetyttämästä minua. En ole koskaan nähnyt siellä yhtään kävijää, vaikka kuljen ohi päivittäin. En myöskään ymmärrä miksi uima-altaita, uimarenkaita (joessa), ilmapalloja, kattoon ripustettuja leikkikaluja, vanhoja lattialle levitettyjä keittiöastioita tai muoviin pakattuja lihahintalapuilla varustettuja sukuelimiä pitää kutsua taiteeksi? Mitä tällainen kummallisuustaide maksaa? Vai olenko minä kummallinen?
ihmettelee GT