Lukijoilta

Laituritapahtuma
pois keskustasta

On ihmeellistä, että Turun kulttuurilautakunta, valtuusto ja muut päättäjät aikovat antaa luvan järjestää Down by the Laituri -tapahtuman ensi kesänä, vaikka keskikaupungin asukkaat ja monet muutkin vastustavat sitä voimakkaasti. Ulkopuoliset, myös turistit, suorastaan ihmettelevät, kuinka voidaan sallia järjestää historiallisesti arvokkaan, kauniin kaupungin keskustaan raaka melu- ja saastetapahtuma. Kaiken lisäksi kaupunki vielä tukee moista toimintaa.

Viime kesänäkin kuten aikaisempina vuosina erityisesti Aurajoen itäranta oli kaikenlaisten ruokajätösten, mukien, kalja- ja viinapullojen sotkema. Oksennuksia, lasinsiruja, autojen vieressä lojuvia nuoria miehiä ja naisia erilaisissa humalatiloissa. Kaikki tämä - ei ainoastaan puistoissa vaan rantakaduilla ja kulkuväylillä. Lisäksi illan tapahtuman aikana älytön melu kaikilla megaherzeillä.

Jos nuorisolle, jota juhlijat suurelta osin ovat, on tarkoitus järjestää tällaisia purkautumistapahtumia, niin vietäköön tapahtuma pois keskustasta esimerkiksi. Ruisrockin tapahtumapaikoille. Näin ei melu kiusaisi kuin vain kumuna muuten rauhaisaa kesäkaupunkia. Puhtaanapitokin olisi helpompi ja halvempi rajoitetulla alueella.

Vanhaan historialliseen kulttuurikaupunkiin eikä varsinkaan sen arvokkaimpaan keskusta-alueeseen kuulu töhriminen ja ylenpalttinen melu.

Monen turkulaisen puolesta vetoan Turun päättäjiin. Tehkää Turun kaupungin arvon mukainen päätös.
Pekka Mikkilä