Lukijoilta

Lastenko parhaaksi

Päiväkodissa lasten kanssa työskentelevät päivittäin muitakin ammattiryhmiä kuin lastentarhanopettajat/sosiaalikasvattajat. Näitä ovat keittäjät, keittiöapulaiset, laitosapulaiset ja lastenhoitajat/lähihoitajat. Meitä kaikkia tarvitaan yhtä paljon siihen, että lapset saavat hyvää, turvallista ja kaikkia perustarpeita tyydyttävää hoitoa joka päivä.

Viime torstaina 9.11. lastentarhanopettajan nimikkeellä tekevät työtoverimme lakkoilivat oman palkkansa ja omien työolojensa puolesta. Me muut teimme töitä vajaalla miehityksellä, osa edes aamulla mitään koko asiasta tietämättä.

Vanhempia ja lapsia odotti myös aikamoinen shokki, aamulla päiväkotiin tultaessa. Osa käännytettiin pois jo ulko-ovelta, osa juuri riisuuduttuaan, osa niin että toinen sisaruksista sai jäädä toisen jouduttua lähtemään.

Muu henkilökunta siellä selittämässä vanhemmille, ettemme voi asialle sen enempää, jotenkin heidän vain tulee hoitaa asia ennen työpäivänsä alkamista.

Lastenhoitajille taas niin kuin aika usein tuli ryöpyt niskaan ja paha mieli. Viesti omilta työtovereiltamme lastentarhanopettajilta oli; ette ole päteviä hoitamaan tai opettamaan esiopetusikäisiä lapsia. Huomenna kyllä sopii ja kaikkina muina päivinä kun lastentarhanopettajat pitävät vapaapäiviä tai lomia tai ovat kokouksissa yms. Kiitos! Tällaistako on tämä hyvä, työtoveria kunnioittava ja luottamuksellinen yhteis- ja tiimityö lasten ja perheiden parhaaksi?
Myös vastuullinen työ ja palkkakuopassa