Lukijoilta

Elämyspuisto
tärkeä Turulle

Kiitos Elämysten Maa -hankkeen projektipäällikkö Jouni Kankaanpäälle vastineesta (TS 6.11.) kirjoitukseeni "Kupittaan elämykset" (TS 1.11.). Hän toteaa unikuvieni sisältävän epämääräistä ja virheellistä tietoa hankkeesta. Tämä on aivan totta, koska olin tahallani sekoittanut teknologiakeskuksen ja elämyspuiston rakentamiseen liittyviä faktoja toisiinsa kirjoitukseni ensimmäisessä kappaleessa.

Sekä teknologiahanke että elämyspuistohanke ovat Turulle erittäin tärkeitä. Pelkäsin kuitenkin Elämysten Maa -hankeen jäävän teknologian jalkoihin. Kankaanpää tulkitsi sarkasmiani aivan oikein epäillessään, että kirjoittaja verrannee "alueelle toteutuvan rakennusmassan joukossa tulevaisuudessa liikkumista elämykseksi". Itäisen Pitkäkadun ja Lemminkäisenkadun kulmassa käveleminen, pyöräily ja autolla ajaminen ovat - ainakin nyt rakennusvaiheessa - vaarallisia elämyksiä ja pelkään pahoin, että näin tulee olemaan jatkossakin. Lemminkäisenkatua levennetään tietääkseni seitsemän metriä Kupittaan puiston suuntaan, mutta takaako se liikenteen sujumisen?

Viitatessani alueen pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin ajattelin teknologiakeskuksen aiheuttamia lisäpaineita. Yleisesti ottaen meillä usein rakennetaan ensin ja ruvetaan vasta sitten suunnittelemaan liikennejärjestelyjä.

Haluan vielä korostaa, että pidän Elämysten Maa -hanketta hyvin kaupunkilaisystävällisenä ja toivon että puistosta todella muodostuu meille viihtyisä olohuone, joka palvelee kaikkia turkulaisia. Minua on kirjoitukseni johdosta kutsuttu - tosin leikkimielisesti - sekä "vihertäväksi" että "pehmoksi", joten uskon pakinamaisen kirjoitukseni menneen useimmille perille siinä muodossa kuin toivoin. Tärkeää on että asioista keskustellaan. Missään tapauksessa en halunnut mustamaalata seikkailupuistohanketta, päin vastoin.
Ilkka Norri