Lukijoilta

Linja-autonkuljettajien
palkkaeroista

Kirjoittajavieraana tällä sivulla 30.10. ollut Turun joukkoliikennelautakunnan varapuheenjohtaja Jorma Jäntti osoitti asiantuntemattomuutensa. Toukokuun 4. päivänä Jäntti oli mukana tilaisuudessa, jonka ammattiosastomme järjesti. Siellä oli tarkoitus kertoa faktoja niin liikennelaitoksesta kuin kuljettajien työstä ja olosuhteista jossa työtä tehdään. Vaan eipä mennyt tieto kaikille perille. Myös palkkaerot olivat esillä.

Tässä nyt totuus. Liikennelaitoksen kuljettajien palkat ovat joka kokemuslisän kohdalla pienemmät kun AKT:n mukaiset tuntipalkat. Ero on AKT:n sopimuksen eduksi 7,5-11,3 prosenttia tuntipalkassa vuosikokemuslisistä riippuen. Esimerkki: 12 vuotta kokemuslisiä AKT 60,00 mk/h ja KTV 53,90 mk/h.

Eikö olisi aika liikennelaitoksen ja sen kuljettajien saada työrauha. Vuoden aikana on lähtenyt reilu kymmenen kuljettajaa eläkkeelle, jos muutaman päivän on joku "ylimääräinen" kuljettaja täyttämässä lähtijöiden paikkaa, se ei taloa kaada. Sairaspoissaolojen ollessa hiukankin normaalia suuremmat on ollut tarvetta kutsua vapaapäivällä olevia töihin. Ei todellakaan laitoksella istuta ja odoteta eläkettä. Ei enempiä kommentteja enää taholtani Jäntin kirjoitteluun.
Turun liikennehenkilökunta KTV ry
Heikki Jansson
puheenjohtaja