Lukijoilta

Nuorisotalo kouluna

Minunkin lapseni käy koulua nuorisotalossa, Vuorelan koulun Teräsrautelan yksikössä. Olen samaa mieltä "koulu ilman koulupihaa" -kirjoittajan kanssa (TS 27.10.), tilat ovat todella pienet, ahtaat, sokkeloiset, koulutiloiksi täysin sopimattomat. Ja sitten vielä eläkeläiset käyvät näissä ahtaissa tiloissa kouluaikana laulamassa ja voimistelemassa.

Ensinhän koulutiloiksi tarjottiin Suikkilan nuorisotaloa, joka on hometalo. Onneksi home huomattiin "ajoissa", neljä päivää ennen lukuvuoden alkua kuulimme, että lasten uusi koulu sijaitseekin Teräsrautelassa.

Eikö jokaisella lapsella ole oikeus oppimisrauhaan? Miksi heille ei anneta kunnon tiloja? Siksikö, koska he ovat "erilaisia"? Ajatellaanko niin, ettei erilaisilla lapsilla ole niin väliä, missä he ovat?

He ovat erilaisia, mutta he eivät ole tyhmiä. Erilaiset lapset ja nuoret ovat joskus paljon fiksumpia kuin me ns. normaalit ihmiset.

Tässä yhteiskunnassa kärsivät ne, jotka eivät valita: lapset, sairaat ja vanhukset. Kaiken maailman turhuuksiin, kuten esim. parkkitaloihin ja moottoriteihin kyllä rahaa löytyy, mutta perusasioita ei saada kuntoon.
Sydämeni vuotaa verta