Lukijoilta

Ihmettelemme, ettei innosta!

TS:ssa 18.10. 2000 olleen kirjoituksen mukaan kotitalousyrittäjäkoulutus ei ole riittävän "seksikäs" innostaakseen nuoria. Mielestämme kotitalousyrittäjän ammatti on, jollei nyt "seksikäs", niin ainakin tämän päivän kysyntää vastaava, monipuolinen, luova, itsenäinen, ihmisläheinen ja koko ajan kehittyvä ja haasteita antava. Ala on suosittu aikuisten keskuudessa. Koulutukseen oli enemmän hakijoita kuin aloituspaikkoja.

Siispä koulutuksen vasta aloittanut aikuiskoulutusryhmämme on motivoitunut ja tiedämme tämän koulutuksen kautta avautuvan moninaiset mahdollisuudet eri sektoreille, mm. itsenäisinä yrittäjinä tai työllistyen alan yrityksiin, mm. vanhusten palvelulle, lapsiperheille, vammaisille, kiireisille ihmisille ym:lle.

Koulutuksemme on perustutkinto (1v 4kk), joka antaa hyvän osaamistason kodinhoito- ja ravitsemispalveluihin, sisältäen mm. atk:ta, kieliä, mikrobiologiaa sekä työssäoppimisjaksoja. Innostuneimmat jatkavat seuraaviin tutkintoihin, kuten alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Vain itsestämme on kiinni, miten hyödynnämme tämän koulutuksen sekä jatko-opiskelut.
Turun AKK, kotitalous- ja kuluttajapalveluiden perustutkinnon 20 nuoren ja nuorekkaan opiskelijan puolesta koulutuksen vetäjä Sinikka Railas-Aitala.