Lukijoilta

Apua tuskaiseen tilanteeseen

TS/Veikko Wahlroos<br />Nuorisokeskus Palatsissa ei tyydytetä pelkästään nuorten juhlimishaluja vaan tarjotaan myös toimintaa, kuten esimerkiksi mahdollisuus harrastaa tanssia, toteaa kirjoittaja.
TS/Veikko Wahlroos
Nuorisokeskus Palatsissa ei tyydytetä pelkästään nuorten juhlimishaluja vaan tarjotaan myös toimintaa, kuten esimerkiksi mahdollisuus harrastaa tanssia, toteaa kirjoittaja.

"Lauma tylsistyneitä turkulaisia nuoria" (TS 18.10.) kaipasi kunnon oleskelu- ja diskopaikkaa, ettei tarvitsisi "mennä metsiin kännäämään, juhlia ruotsinlaivalla, pitää kotibileitä tai muuten tylsistyä kotona".

Syyskuun alusta jouluun on 16 viikkoa. Tämän hetkisen tiedon mukaan tänä aikana Palatsissa, Eerikinkatu 7, järjestetään 13 erilaista rock- ja diskotapahtumaa. Mainittakoon Moontv:lle nauhoitettavat 'Shoot the band video sessions' -keikat ja B-Boys Palace -bileet.

Valitettavasti tarjontamme ei ole sillä tavalla säännöllistä, että esim. joka perjantai olisi tietyntyyppinen disko. Onkin pyydettävä nuoria seuraamaan lehtiä, hankkimaan tietoa netistä: www.mobilekustannus.fi, www.unikankare.net. tai www.turku.fi/nuoriso tai tulemaan käymään.

Tänä syksynä tarjolla on myös mm. parikymmentä kertaa esitettävä 'Älä sano mua prinsessaks' -näytelmä, kolme leffasunnuntaita, koko perheen tapahtumia, erilaisia näytöksiä, näyttelyitä, konsertteja jne.

Palatsissa on grillikahvilapalvelut seurustelun ryydittämiseksi, ilmaiset nettiyhteydet ja biljardisali, arkisin pääsääntöisesti klo 9.00-21.00. Poikkeuksen tähän aukioloon muodostavat koko tilaa koskevat varaukset.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tiedoksi nuorille ja erityisesti heidän vanhemmilleen: tarkoituksemme ei ole tyydyttää pelkästään juhlimishaluja - vaikka pystymmekin tarjoamaan komeat puitteet mille tahansa tapahtumalle - vaan tarjota myös toimintamahdollisuuksia.

Palatsissa toimii iltaisin mm. tanssistudio, aamupäivisin Turun naisvoimistelijat, koululaisille tarjotaan turvattua iltapäivää klo 12-17 iltapäivätoiminnassa ja kielikerhoja iltaisin.

Koulunsa lopettanut voi lähestyä työnsuunnittelijaamme, joka saattaa tarjota työharjoittelupaikkaa päivystyksessä, kahviossa tai videopajalla. Harrastusmielessä voi osallistua videoiden tekoon, nettilehti www.tagi.org:n toimittamiseen tai vaikka oman tapahtuman järjestämiseen. Mihin tahansa emme pysty venymään, mutta tarvittaessa opastamme muiden palvelujen ja toimintojen pariin.

Kaikki tarjontamme ei ole ilmaista, mutta yhden Ruotsin laivamatkan hinnalla harrastaa ja osallistuu eri tapahtumiin varmasti koko syksyn ajan.

Ystävällisesti,
Pasi Lyysaari
toiminnanjohtaja
Nuorisokeskus Palatsi