Lukijoilta

Mihin hävisi "piikkitäti"?

TS/Jonny Holmén<br />Kiviukko on oikeassa, mutta toivottavasti uusi piikkitäti Mietoisiinkin löydetään.
TS/Jonny Holmén
Kiviukko on oikeassa, mutta toivottavasti uusi piikkitäti Mietoisiinkin löydetään.

Kevätkesästä pystyi vielä Mietoisissa jättämään laboratorionäytteen, mutta nyt tämä palvelu on hävinnyt. Ihmetykseen on syytä, koska aamuisin olivat pitkät jonot sekä Mynämäen että Mietoisten laboratorioasiakkaita. Ovatko Mietoisten vanhukset ja sairaat niin paljon arvottomampia ihmisiä, ettei heille tätä palvelua haluta omassa kunnassa enää tarjota.

Eivätkö mietoislaisten veromarkat ole samanarvoisia naapurikunnan markkojen kanssa? Onko inhimillistä istuttaa usein syömättä ja juomatta vanhuksia jonottamassa 1-3 tuntia, jopa pidempäänkin, saadakseen terveydentilan tutkimukselle tärkeät näytteet jätettyä?

Nyt ovat vaalit tulossa. Mitäpä jos äänestetäänkin vain sellaisia ehdokkaita, joilla on sydän rinnassa muutakin kuin veren pumppaamista varten? Kuunnellaanpa tarkasti vaalipuheita ja kysytään meille tärkeitä kysymyksiä. Muistutetaan tasa-arvosta ihmisinä. Sairaus kohtaa samalla tavalla rikasta kuin köyhää, nuorempaa kuin vanhusta ja eikö jokaisella nuorellakin ole vanhemmat?

On tärkeätä satsata lapsiin ja nuoriin, tulevaisuuden vastuunkantajiin, mutta emme saa unohtaa sitä sukupolvea, jonka ansiosta elämme itsenäisessä Suomessa ja joiden lapset nostivat ja kehittivät maamme teollisuuden ja taloudellisen hyvinvoinnin, taistelivat terveyshuollon ja sosiaalisten etujen puolesta. Älkäämme itsekkyydessämme unohtako heitä, jotka terveytensä menettäneinä nyt apua ja palveluita tarvitsevat.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mikäli kunnallispolitiikassa ehdokkaana olevan tarkoitus on pysyä kotikunnassaan, pyrkii hän kaikin tavoin kehittämään ja edistämään kuntansa palveluita. Kunnan peruspalvelut, kuten koulu, kauppa, posti, pankki sekä terveys- ja sosiaalipalvelut pitäisi säilyttää ja kehittää. Jos halutaan kunnan kuolevan, lopetetaan palvelut. Siinä on tulevaisuuden näkymiä.

Kuntansa kehitystä vastustava ehdokas luulee jo olevansa Arkadianmäellä, koska sinne päästyähän ei oman kunnan asioista enää tarvitse välittää.
Kiviukko
Mietoinen

Sijaista etsitään

Piikkitäti on todella häviksissä. Mietoisten sosiaalisihteeri Pirjo Junnila kertoo, että vakituinen työntekijä on jättänyt tehtävänsä ja sijaista etsitään. Osa-aikaiseen tehtävään ei ole kuitenkaan toistaiseksi löydetty ketään halukasta. Mynämäen-Mietoisten terveyskeskuksen Mietoisten sivuvastaanotto on tarkoitus säilyttää, vakuuttaa Junnila. 2Toimitus