Lukijoilta

Kunnallisvaalikone
koneistaa ehdokkaita

Internetistä löytyvä ehdokkaille suunnattu kunnallisvaalikone saavuttanee jonkinasteisen suosion varsinkin nuorten keskuudessa vaalien verisen taistelun tuoksinassa. Vaalikoneen kysymykset on koneistettu tuttujen teemojen ympärille huumeongelmia myöten. Ehdokkailla on täten mainio tilaisuus lipevästi vastaten laittaa kunnan tai kaupungin asiat kertaheitolla järjestykseen.

Selatessani vaalikoneen henkeviä kysymyksiä, kysymys numero 14 jäi erityisesti mieleeni: "Mikä seuraavista peruspalveluista voisi ensisijaisesti olla kunnan säästökohde? Toimeentulotuki, lasten päivähoito, terveyskeskuspalvelut, vanhusten huolto vai koulutoimi?"

Tämä kysymys on otollista riistaa etenkin toimittajille, jotka voivat tähän kysymykseen vastanneiden ehdokkaiden kesken järjestää melkoisen tulitaistelun. Olennaista on se, että jos tähän kysymykseen jättää vastaamatta, niin muidenkaan kysymysten mahdolliset vastaukset eivät kirjaudu nettiin.

Pienen ihmisen asialla oleva ehdokas ei voi vastata em. kysymykseen. Syystä, että kysymys on ensisijaisesti väärin asetettu tai suunniteltu alunperinkin miinaksi. Kaikki peruspalvelut ovat ensisijaisen tärkeitä, eivät säästökohteita. Moni ehdokas voi tätä lukiessaan miettiä, että internettikö minut petti.
Pasi Heikkilä
luottamusmies
Masa-Yards